Apple vervalst bewijs in rechtszaak tegen Samsung in Europa

Fabrikant Apple heeft onjuist bewijsmateriaal aangeleverd in de rechtszaak tegen Samsung om de Galaxy Tab 10.1. Volgens de documenten van de rechtbank heeft Apple een afbeelding van de Galaxy Tab 10.1 zo aangepast dat hij even groot lijkt als de iPad 2.

Apple iPad 2 vs Galaxy Tab 10.1 fake

Dat blijkt uit een onderzoek van Webwereld. Apple heeft bij de aanvraag van zijn blokkade van de Samsung Galaxy Tab 10.1 klaarblijkelijk gerommeld met het bewijsmateriaal. De producent heeft het bewijsmateriaal zo aangepast dat het net lijkt of de Galaxy Tab 10.1 dezelfde afmetingen heeft als de iPad 2. Maar dit klopt niet, iets waar Samsung eerder al vanaf wist.

De rechtbank in Düsseldorf, de instantie waar de blokkade voor Europa door Apple is aangevraagd, zal het bewijsmateriaal mee nemen in het proces, maar de kans is groot dat de rechtbank dit document naast zich neer zal leggen. Volgens Samsung meet de Tab 256,7 x 175,3 millimeter, wat neerkomt op een aspect ratio van 1,46. De vermeende Tab in de dagvaarding heeft echter een aspect ratio van 1,36. De korte zijde is 8 procent breder dan de daadwerkelijke Tab, zo meldt Webwereld.

Uit het onderzoek blijkt dat het vervalsen van het materiaal grote gevolgen kan hebben voor Apple. Webwereld heeft een consulent in intellectuele eigendomszaken ondervraagd over het voorval en die is van mening dat de kansen voor Samsung kunnen draaien en dat Apple hierdoor wel eens de rechtszaak zou kunnen gaan verliezen. Alles hangt echter wel af van de rechtbank die nog moet beslissen wat ze met het materiaal gaan doen. Het kan namelijk ook zo zijn dat het bewijs al te oud wordt ervaren omdat de lancering van de tablet inmiddels al plaatsgevonden heeft.

Samsung gaat ondertussen wel door met de lancering van de tablet in Nederland. Het apparaat zal eind deze week in de verkoop gaan in ons land. De officiële launch zal op 23 augustus in Amsterdam plaatsvinden. Apple en Samsung hebben afgesproken dat Samsung tenminste tot 13 oktober de tablet in ons land mag verkopen. Hierna doet de rechtbank in Den Haag uitspraak over een eventueel verbod in ons land.

Apple iPad 2 vs Galaxy Tab 10.1

 

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters