Apple vervalst bewijs in rechtszaak tegen Samsung in Europa

Fabrikant Apple heeft onjuist bewijsmateriaal aangeleverd in de rechtszaak tegen Samsung om de Galaxy Tab 10.1. Volgens de documenten van de rechtbank heeft Apple een afbeelding van de Galaxy Tab 10.1 zo aangepast dat hij even groot lijkt als de iPad 2.

Apple iPad 2 vs Galaxy Tab 10.1 fake

Dat blijkt uit een onderzoek van Webwereld. Apple heeft bij de aanvraag van zijn blokkade van de Samsung Galaxy Tab 10.1 klaarblijkelijk gerommeld met het bewijsmateriaal. De producent heeft het bewijsmateriaal zo aangepast dat het net lijkt of de Galaxy Tab 10.1 dezelfde afmetingen heeft als de iPad 2. Maar dit klopt niet, iets waar Samsung eerder al vanaf wist.

De rechtbank in Düsseldorf, de instantie waar de blokkade voor Europa door Apple is aangevraagd, zal het bewijsmateriaal mee nemen in het proces, maar de kans is groot dat de rechtbank dit document naast zich neer zal leggen. Volgens Samsung meet de Tab 256,7 x 175,3 millimeter, wat neerkomt op een aspect ratio van 1,46. De vermeende Tab in de dagvaarding heeft echter een aspect ratio van 1,36. De korte zijde is 8 procent breder dan de daadwerkelijke Tab, zo meldt Webwereld.

Uit het onderzoek blijkt dat het vervalsen van het materiaal grote gevolgen kan hebben voor Apple. Webwereld heeft een consulent in intellectuele eigendomszaken ondervraagd over het voorval en die is van mening dat de kansen voor Samsung kunnen draaien en dat Apple hierdoor wel eens de rechtszaak zou kunnen gaan verliezen. Alles hangt echter wel af van de rechtbank die nog moet beslissen wat ze met het materiaal gaan doen. Het kan namelijk ook zo zijn dat het bewijs al te oud wordt ervaren omdat de lancering van de tablet inmiddels al plaatsgevonden heeft.

Samsung gaat ondertussen wel door met de lancering van de tablet in Nederland. Het apparaat zal eind deze week in de verkoop gaan in ons land. De officiële launch zal op 23 augustus in Amsterdam plaatsvinden. Apple en Samsung hebben afgesproken dat Samsung tenminste tot 13 oktober de tablet in ons land mag verkopen. Hierna doet de rechtbank in Den Haag uitspraak over een eventueel verbod in ons land.

Apple iPad 2 vs Galaxy Tab 10.1

 

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. howi84 -

  Ik heb met redelijk positieve ervaringen jaren een gejailbrackte Iphone 2 gebruikt, maar zal nu waarschijnlijk nooit meer een Apple product kopen. Zowel de Galaxy Tab 10.1, als de Galaxy S2 bevallen mij uitstekend. Het zijn over duidelijk op meerdere terreinen betere apparaten als de vergelijkbare Apple variaten! Apple is te groot geworden en maakt misbruik van hun machtspositie. Wij als consumenten kunnen daar wat aan doen.

 2. Nick -

  Thja, Rotte appels blijf je houden.

  Nu hopen dat Samsung een beetje die koreaanse ballen laat ziet en het apple nu heel moeilijk gaat maken. ik zeg opsluiten en afsluiten die handel!!

 3. niek -

  Ik heb een iphone en ga NOOIT meer apple kopen stelletje flikkers, concurentie verslaan via rechtbank omdat je eigen product slechter is dan wat je concurent aanbied wat er in geen 100 jaar op lijkt!

  SCHANDE!

 4. thomas64 -

  Nooit maar dan ook nooit van m'n leven zal ik een appel product kopen. Voor een iphone betaal je grofweg 700 euro. Apple verdient 500 dollar op elke iphone.. En dat is de prijs die je ook voor een Galaxy SII neerlegt. Koop een appel, da's hetzelfde als de vraagprijs voor een nep product in Turkije betalen!

 5. Samsung-Rules -

  Valse bewijsmateriaalen aanleveren valt onder meineed.. staat 9 maanden voor.. gelijk opsluiten die steve jobs.. whahah:P Zal iet lukken Jobs op te sluiten.. laat staan dat hij ooit in de rechtszaal verschijnt.. Wel is dit weer eens een bewijs dat appel een trieste maatschappij is!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters