Apple vervangt gratis batterij in aantal iPhone 5-toestellen

Apple vervangt gratis de batterij in een aantal iPhone 5-toestellen. De batterij in die toestellen deugt niet en gaat korter mee dan hoort. Op een supportpagina van Apple wordt de terugroepactie aangekondigd.

Apple vervangt gratis batterij in aantal iPhone 5-toestellen apple iphone 5 review hand

Apple heeft ontdekt dat een ‘klein percentage’ van de iPhone 5 met een malfunctionerende accu is afgeleverd, die vaker opgeladen moet worden dan normaal. De betreffende toestellen zijn verkocht tussen september 2012 en januari 2013. Apple kan aan het serienummer herkennen of een toestel met de foute batterij is afgeleverd. Wie zo’n toestel bij Apple inlevert, krijgt gratis een nieuwe batterij. Apple vervangt die zelf.

Op de website van Apple kan gecontroleerd worden of het serienummer in de reeks valt die met een slechte accu is afgeleverd. Het vervangen van de batterij kan nu al in de Verenigde Staten en China, in andere landen duurt het nog tot eind volgende week. Gekozen kan worden voor een vervanging bij een Apple Store, opsturen naar Apple kan ook, en het kan ook bij diverse door Apple goedgekeurde iPhoneverkopers.

Wie ervoor kiest om zijn batterij te laten vervangen, moet eerst een back-up van zijn toestel in iTunes of iCloud maken. Vervolgens moet het toestel worden gewist.

Mocht het toestel nog een ander probleem hebben, zoals een gebarsten scherm, dan moet dat eerst worden gerepareerd voordat Apple aan de batterij begint.

Bezittters van een iPhone 5 die zelf al hun batterij voor veel geld hebben laten vervangen, kunnen van Apple hun geld terugkrijgen. Het vervangingsprogramma loopt tot 1 maart volgend jaar of vanaf twee jaar na aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Quasimodo -

   Dat doen ze vervolgens pas na 2 jaar bij de iPhone 5 die in september 2012 op de markt kwam en pas wanneer de druk te hoog wordt en jij je een hele lange tijd geërgerd hebt aan de accuduur van je iPhone. Heel correct hoor.

   Misschien dat ze voor die slordige €600,00 op de eerste plaats eens een goeie accu hadden kunnen leveren?

   1. bertis501 -

    Daar heb je best een punt maar ze doen er in ieder geval wat aan en als jou ervaringen niet goed zijn dan kun je de volgende keer gewoon een ander merk kopen .

 1. Bas_vhn -

  Komt goed uit, het viel me op dat ik steeds meer problemen kreeg met mijn batterij. Opeens uitvallen terwijl er nog 30 of 40% over is, af en toe een goede 15% verliezen na het versturen van een WhatsApp bericht, als er nog 5% over is en ik hang hem aan de lader schiet die opeens naar 45% etc. De batterijduur was sowieso bedroevend geworden, ik kan hem in een paar uur leeg krijgen met normaal WhatsApp gebruik. Ik weet dat batterijen minder worden na verloop van tijd, maar bij de iPhone 5 is het wel heel extreem.

   1. Bas_vhn -

    Yep, was het eerste wat ik deed. M'n iPhone mag meedoen aan deze terugroepactie, maar dat was ook wel te verwachten gezien de problemen die ik heb met de batterij.

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Sony Xperia XZ1

‘Specificaties en foto’s Sony Xperia XZ1 lekken uit’ lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

LG V30

LG V30 in nieuwe gelekte foto volwaardig te zien lees verder

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters