Apple vervangt gratis batterij in aantal iPhone 5-toestellen

Apple vervangt gratis de batterij in een aantal iPhone 5-toestellen. De batterij in die toestellen deugt niet en gaat korter mee dan hoort. Op een supportpagina van Apple wordt de terugroepactie aangekondigd.

Apple vervangt gratis batterij in aantal iPhone 5-toestellen apple iphone 5 review hand

Apple heeft ontdekt dat een ‘klein percentage’ van de iPhone 5 met een malfunctionerende accu is afgeleverd, die vaker opgeladen moet worden dan normaal. De betreffende toestellen zijn verkocht tussen september 2012 en januari 2013. Apple kan aan het serienummer herkennen of een toestel met de foute batterij is afgeleverd. Wie zo’n toestel bij Apple inlevert, krijgt gratis een nieuwe batterij. Apple vervangt die zelf.

Op de website van Apple kan gecontroleerd worden of het serienummer in de reeks valt die met een slechte accu is afgeleverd. Het vervangen van de batterij kan nu al in de Verenigde Staten en China, in andere landen duurt het nog tot eind volgende week. Gekozen kan worden voor een vervanging bij een Apple Store, opsturen naar Apple kan ook, en het kan ook bij diverse door Apple goedgekeurde iPhoneverkopers.

Wie ervoor kiest om zijn batterij te laten vervangen, moet eerst een back-up van zijn toestel in iTunes of iCloud maken. Vervolgens moet het toestel worden gewist.

Mocht het toestel nog een ander probleem hebben, zoals een gebarsten scherm, dan moet dat eerst worden gerepareerd voordat Apple aan de batterij begint.

Bezittters van een iPhone 5 die zelf al hun batterij voor veel geld hebben laten vervangen, kunnen van Apple hun geld terugkrijgen. Het vervangingsprogramma loopt tot 1 maart volgend jaar of vanaf twee jaar na aankoop.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters