Apple vervangt gratis batterij in aantal iPhone 5-toestellen

Apple vervangt gratis de batterij in een aantal iPhone 5-toestellen. De batterij in die toestellen deugt niet en gaat korter mee dan hoort. Op een supportpagina van Apple wordt de terugroepactie aangekondigd.

Apple vervangt gratis batterij in aantal iPhone 5-toestellen apple iphone 5 review hand

Apple heeft ontdekt dat een ‘klein percentage’ van de iPhone 5 met een malfunctionerende accu is afgeleverd, die vaker opgeladen moet worden dan normaal. De betreffende toestellen zijn verkocht tussen september 2012 en januari 2013. Apple kan aan het serienummer herkennen of een toestel met de foute batterij is afgeleverd. Wie zo’n toestel bij Apple inlevert, krijgt gratis een nieuwe batterij. Apple vervangt die zelf.

Op de website van Apple kan gecontroleerd worden of het serienummer in de reeks valt die met een slechte accu is afgeleverd. Het vervangen van de batterij kan nu al in de Verenigde Staten en China, in andere landen duurt het nog tot eind volgende week. Gekozen kan worden voor een vervanging bij een Apple Store, opsturen naar Apple kan ook, en het kan ook bij diverse door Apple goedgekeurde iPhoneverkopers.

Wie ervoor kiest om zijn batterij te laten vervangen, moet eerst een back-up van zijn toestel in iTunes of iCloud maken. Vervolgens moet het toestel worden gewist.

Mocht het toestel nog een ander probleem hebben, zoals een gebarsten scherm, dan moet dat eerst worden gerepareerd voordat Apple aan de batterij begint.

Bezittters van een iPhone 5 die zelf al hun batterij voor veel geld hebben laten vervangen, kunnen van Apple hun geld terugkrijgen. Het vervangingsprogramma loopt tot 1 maart volgend jaar of vanaf twee jaar na aankoop.

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters