Apple verwijdert beveiligde chat-app uit App Store

Apple heeft de beveiligde chat-app Cryptocat verwijderd uit de App Store. Met Cryptocat konden gebruikers hun conversaties coderen zodat de berichten voor buitenstaanders onleesbaar waren.

Apple verwijdert beveiligde chat-app uit App Store schermafbeelding 2013 12 28 om 123626

Cryptocat heeft twee jaar aan de app gewerkt. De ontwikkelaar, Nadim Kobeissi, is woest dat Apple zijn app uit de App Store heeft gekieperd. Op Twitter uit hij zijn woede. Hij zegt vanwege afspraken met Apple niet diep op de materie te kunnen ingaan, maar meldt wel dat de redenen die Apple voor de actie heeft gegeven ‘onwettig’ zijn. Soortgelijke apps zullen ook problemen met Apple krijgen, voorspelt hij.

Cryptocat werd snel populair bij mensen die hun berichtenverkeer absoluut priv├ę willen houden. Met encryptie aan zowel de zender- als ontvangerkant kunnen overheidsdiensten niet met de berichten meelezen. Wat vooral belangrijk is in landen waar de vrijheid van meningsuiting een onbekend verschijnsel is.

De Canadese ontwikkelaar heeft in zijn eigen land al problemen gekregen met de overheid daar, en daarom heeft hij zijn hele Cryptocat-netwerk verplaatst naar een Zweedse atoombunker.

Cryptocat is vreemd genoeg wel beschikbaar in de App Store van Apple voor OSX, waar grofweg dezelfde regels gelden als in de App Store voor de iPhone en de iPad.

Apple heeft op verzoeken van diverse blogs om uitleg niet gereageerd. Kobeissi zegt dat hij mogelijk naar de rechter stapt om zijn app alsnog in de App Store te krijgen.

Bron: The Verge

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters