Apple voor de rechter gedaagd voor “haarscheurtjes”

iPhone is voor de rechter gedaagd in verband met de bekende “haarscheurtjes” in de iPhone 3G. Dit was niet de enige reden, want de claim dat het toestel twee keer zo snel is als haar voorganger viel ook niet goed bij de aanklager.

Net nu iedereen dacht dat het gezeur over de “haarscheurtjes” in de Apple iPhone 3G wel voorbij was, heeft een Amerikaanse klant de maker voor de rechter gedaagd. De klant in kwestie heet Avi Koschitzki en woont in “Nassau County” in New York. Zijn klacht is dat Apple de haarscheurtjes zou negeren.

In een interview zei de man dit over zijn klacht: “Although Apple was and is aware that the iPhones were and are defective, and that consumers have experienced repeated instances of cracked housing, Apple has nevertheless allowed the defectively designed iPhones to be sold to the public”. Het komt er dus op neer dat de man klaagt over het feit dat Apple zich er van bewust is dat de problemen bestaan, maar de kapotte apparaten gewoon blijft verkopen. Hoewel niet genoemd, zal een ander kritiekpunt ongetwijfeld zijn geweest dat de service van Apple bij dit probleem niet altijd even goed is, iets waar wij trouwens een uitgebreid artikel over geplaatst hebben.

Naast het aanklagen van de maker voor de haarscheurtjes in haar iPhone 3G, heeft Koschitzki zich ook bij een aantal consumenten gevoegd die claimen dat de reclame over het apparaat misleidend is. Er wordt gezegd dat de iPhone 3G twee keer zo snel is als haar voorganger, maar in de praktijk is dit vaak niet waar. Door het grote aantal aansluitingen, worden de 3G netwerken vaak overbelast waardoor het toestel terugvalt op het langzamere GPRS netwerk, of in Amerika het EDGE netwerk. De andere klacht van de man luidde dan ook:: “Based upon information and belief the 3G iPhones demand too much power from the 3G bandwidths and the AT&T infrastructure is insufficient to handle this overwhelming 3G signal based on the high volume of 3G iPhones it and Apple have sold”. Het derde punt waar de man ontevreden over is, is het kleine aantal updates voor de iPhone 3G.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters