Apple voor het eerst in top-vijf van telefoonproducenten

Apple is het afgelopen kwartaal met zijn iPhones de top vijf van mobieltjesmakers binnengedrongen. Maar belangrijker nog is dat Apple met de grootste winst wegliep van alle grote telefoonproducenten.

Apple CEO Steve Jobs iPhone

In het derde kwartaal verkocht Apple wereldwijd 14.1 miljoen iPhones. Daarmee streefde het RIM (Blackberry) en Sony Ericsson voorbij. Apple staat nu op nummer vier in de top vijf van bestverkopende telefoonbedrijven.

Apple staat in een ander rijtje zelfs op nummer twee, net achter Nokia. In dat rijtje worden alleen de dure smartphones geteld.

Daarbij mag ook het feit meetellen dat Apple de prijs van de iPhones niet heeft verlaagd om tot grotere verkoopcijfers te komen, zoals alle concurrenten wel hebben gedaan. Dat leidt tot een veel hogere winstmarge. Een iPhone kost wereldwijd gemiddeld 610 dollar.

Apple ging er met 47 procent vandoor van alle winst die er het afgelopen kwartaal met de verkoop van telefoons werd gemaakt. Ver daarachter vinden we RIM met 18 procent, Nokia met 17 procent en HTC met 6 procent. Analisten verwachten dat RIM een stukje van zijn achterstand gaat inlopen in het vierde kwartaal, waarin traditioneel veel telefoons worden gekocht.

Bron: moconews

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters