Apple voortaan eerder bereid je iPhone-batterij te verwisselen

Het wordt voor leden van AppleCare+, het uitgebreidere garantieprogramma voor onder andere de iPhone, voortaan makkelijker om je batterij door Apple te laten verwisselen.

Apple voortaan eerder bereid je iPhone-batterij te verwisselen Apple

Waar de batterij qua capaciteit eerst nog 50 procent van de oorspronkelijke capaciteit moest hebben om in aanmerking te komen, verwisselt Apple ‘m nu al bij 80 procent. Dit ontdekte Lifehacker in de nieuwe voorwaarden van AppleCare+.

Voorwaarde daarvoor is dus wel dat je lid moet zijn van het AppleCare+-programma. In feite komt het erop neer dat elk Apple de batterij van elk product zal wisselen als de capaciteit van de batterij op 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit zat. Zonder dat daar kosten bij komen kijken.

Het kost huidige batterijen ongeveer duizend ladingen voordat de capaciteit minder wordt. Vanaf dan gaat een batterij voor smartphones minder lang mee. Fabrikanten en universiteiten zijn druk bezig met onderzoek naar het verbeteren van batterijen voor kleine, mobiele apparaten zoals smartphones en smartwatches.

Laatst claimde de universiteit van Stanford een doorbraak op dit gebied. Onderzoekers hadden een aluminiumbatterij ontwikkeld die in een minuut helemaal is opgeladen. Daarnaast vermindert de capaciteit pas na 8000 ladingen, niet na 1000 ladingen.

Het is altijd de vraag met dit soort technieken óf en wanneer het geïmplementeerd wordt in smartphonebatterijen. Vaak blijkt het product in theorie goed te werken, maar is het in de praktijk vooral lastig om zo’n batterij op grote schaal te produceren. Het is daarom puur een kwestie van wachten tot de batterijduur verder verbeterd wordt. Vooral smartwatches hebben behoefte aan betere batterijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters