Apple vraagt VS om import van Nokia-telefoons te stoppen

Apple heeft aan de authoriteiten van de Verenigde Staten gevraagd voor een stop van de import van Nokia-toestellen. Hiermee lijkt Apple de Finse fabrikant terug te willen pakken.

Nokia vs Apple

De oorlog tussen Apple en Nokia is al geruime tijd bezig. Het begon allemaal in oktober toen Nokia een aanklacht indiende tegen Apple wegens het vermeende schenden van allerlei patenten. Apple lanceerde een counteraanval door op hun beurt een patentschendingaanklacht in te dienen. Vervolgens reageerde Nokia weer door te vragen om een algeheel verbod van het verkopen van Apple-telefoons en andere apparaten. Dit keer was het weer de zet aan Apple, en dit resulteerde in de aanvraag om geen Nokia-telefoons meer te importeren naar de Verenigde Staten. Deze aanklacht werd neergelegd bij de International Trade Commission, welke de verkoop van apparaten in de Verenigde Staten reguleert.

De aanklacht van Apple wordt niet echt gespecificeerd. Het lijkt er daarmee op dat het slechts de bedoeling is geweest om Nokia’s aanklachten te vertroebelen en dwars te zitten. Doorgaans duurt het meer dan een jaar voordat dit soort aanklachten behandeld worden. Beide partijen lijken strijdlustig, dus het lijkt erop dat de soap nog lang niet afgelopen is.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters