Apple waarschuwt: scherm iPhone X brandt in

Apple heeft een supportpagina over het Super Retina Display van de iPhone X geplaatst. De techgigant legt op de pagina uit wat de eigenschappen zijn van het OLED-paneel van de iPhone X. De schermtechnologie brengt immers unieke nadelen en voordelen met zich mee. 

iPhone X: pas op voor inbranden OLED-paneel

De iPhone X is de eerste iPhone met een OLED-paneel. Dag LCD! Ten eerste meldt de techgigant dat de kleuren en de tint van het scherm zullen veranderen wanneer je het toestel kantelt. Dat is een van de kenmerken van OLED-panelen. Apple bevestigt dan ook dat dat normaal gedrag is.

Prima, maar het volgende onderwerp ligt wat gevoeliger: ingebrande schermen. Google kwam vorige week nog door dat onderwerp in het nieuws. Gebruikers van de gloednieuwe Google Pixel 2 XL ontdekten na een week gebruik al dat verschillende elementen begonnen in te branden. Oftewel, je ziet ze nog in het scherm gebrand staan, ook als je andere dingen op je smartphone doet.

Google Pixel 2 XL ingebrand
Een ingebrand scherm

Vooral op de lange termijn is dat een eigenschap van OLED-panelen. Apple waarschuwt dan ook voor de gevolgen. Gebruikers kunnen nog vagelijk de restanten van een bepaald beeld zien, ook als ze al een nieuw beeld op het scherm geladen hebben. Die situaties ontstaan vooral wanneer je voor langere tijd beeld met een hoog contrast bekijkt, met de allerhoogste helderheidsstand. De techgigant belooft dat het er alles aan heeft gedaan om het inbranden zoveel mogelijk te beperken.

Het valt allemaal waarschijnlijk mee

Gelukkig valt het in de praktijk mee, vooral bij ‘normaal’ dagelijks gebruik. Bovendien zijn er methodes om ingebrande afbeeldingen weer te doen verdwijnen. Is het dan echt iets om rekening mee te houden? Niet echt, vooral gezien uiteindelijk elke fabrikant op OLED over gaat stappen. Het is dus duidelijk de toekomst van smartphones, dus uiteindelijk zul je helaas geen keuze meer hebben. Gelukkig zullen tegen die tijd OLED-panelen ook sterk verbeterd zijn.

iPhone X Review
De iPhone X

Apple benadrukt bovendien dat er ook verschillende voordelen zijn. Het OLED-paneel van de iPhone X biedt een hogere contrast-ratio en resolutie. Doordat er geen backlight nodig is, kon de iPhone X ook een stuk dunner gemaakt worden. Bovendien pakken de kleuren een stuk beter uit, wat natuurlijk voor elke gebruiker een voordeel is.

We gaan het komende jaar ontdekken of doorsnee gebruikers echt last van het inbranden gaan krijgen. Het is een factor waar elke fabrikant op dit moment mee te maken heeft, dus Apple staat daar niet alleen in. Heb je al de nieuwe reclame van Samsung gezien, waarin de fabrikant de spot met Apple drijft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  Samsung Galaxy
  Wie in de test een reden ziet om voor de Galaxy S8 van concurrent Samsung te gaan, moet weten dat ook die bij een val snel defect raakt. In zijn test eerder dit jaar oordeelde SquareTrade dat de Galaxy S8 zelfs de eerste telefoon ,,die kapot ging bij de eerste val op alle zijden.”

  Ook zijn er bij de note 8 al diverse meldingen over ingebrande schermen!

  Overigens blijkt de LG V30 geen last te hebben van ingebrande schermen…

  De LG V30 is officieel nog nergens te krijgen!!
  Die is namelijk pas vanaf 12 november pas uit….

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters