Apple Watch 2 details gelekt, 60% watch gebruikers zal upgraden

Vandaag is de eerste informatie over de Apple Watch 2 opgedoken. Uit een onderzoek blijkt dat 60% van de huidige Apple Watch eigenaren nu al van plan is de opvolger aan te schaffen.

Apple Watch 2
De Apple Watch

Apple Watch 2

Deze week kwam de eerste echte informatie over de Apple Watch 2 naar buiten, de onvermijdelijke opvolger van de in 2014 onthulde Apple Watch. Uit Apple’s aangevraagde patenten werd eerder al duidelijk dat het bedrijf zijn smartwatch vooral wil upgraden met nieuwe slimme bandjes, zodat eigenaren niet telkens een nieuwe Apple Watch hoeven te kopen. Die filosofie zou beter passen bij het slimme horloge, gezien je meestal een sieraad zelden hoeft te vervangen.

Voorlopig zijn die slimme bandjes echter nog niet aan de orde, want de Apple Watch is eerst nog aan enkele verbeteringen toe. Volgens anonieme bronnen zal Apple namelijk tijdens de WWDC in juni de Apple Watch 2 onthullen. De nieuwe smartwatch zal 20 tot 40 procent dunner zijn dan de originele Apple Watch, en krijgt tevens een camera voor FaceTime.

Daarnaast heeft de Apple Watch 2 volgens de anonieme bronnen ook een langere accuduur, en kan het slimme horloge op zichzelf gebruikt worden. Dat betekent dus dat je ook middels je Apple Watch 2 kunt bellen en notificaties kunt ontvangen, zonder dat er een iPhone aan gekoppeld hoeft te worden.

Moto 360
De Moto 360

Onderzoek

Volgens een onderzoek van marketingbureau Fluent is 60% van de huidige eigenaren van een Apple Watch van plan de Apple Watch 2 te kopen, ondanks het feit dat ze nog geen idee hebben hoe het apparaat er uit gaat zien en wat het kan. Het marketingbureau stelde verschillende vragen over smartwatches aan 2578 kandidaten, waarvan 8% een Apple Watch blijkt te hebben. Nog eens 8% had een smartwatch van een ander merk, wat dus betekent dat er nog veel groeipotentie is voor Apple en zijn concurrenten.

De grootste reden dat de meeste mensen geen Apple Watch hebben gekocht is de hoge prijs van het slimme horloge, aldus het rapport van Fluent. Apple verlaagde afgelopen maand de prijs met 50 euro, waarmee het goedkoopste model nu 369 euro kost. Ter vergelijking: de succesvolle Moto 360 van Motorola kost rond de 200 euro.

Bron: Fluent, Apple Insider

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters