Apple Watch 2 details gelekt, 60% watch gebruikers zal upgraden

Vandaag is de eerste informatie over de Apple Watch 2 opgedoken. Uit een onderzoek blijkt dat 60% van de huidige Apple Watch eigenaren nu al van plan is de opvolger aan te schaffen.

Apple Watch 2
De Apple Watch

Apple Watch 2

Deze week kwam de eerste echte informatie over de Apple Watch 2 naar buiten, de onvermijdelijke opvolger van de in 2014 onthulde Apple Watch. Uit Apple’s aangevraagde patenten werd eerder al duidelijk dat het bedrijf zijn smartwatch vooral wil upgraden met nieuwe slimme bandjes, zodat eigenaren niet telkens een nieuwe Apple Watch hoeven te kopen. Die filosofie zou beter passen bij het slimme horloge, gezien je meestal een sieraad zelden hoeft te vervangen.

Voorlopig zijn die slimme bandjes echter nog niet aan de orde, want de Apple Watch is eerst nog aan enkele verbeteringen toe. Volgens anonieme bronnen zal Apple namelijk tijdens de WWDC in juni de Apple Watch 2 onthullen. De nieuwe smartwatch zal 20 tot 40 procent dunner zijn dan de originele Apple Watch, en krijgt tevens een camera voor FaceTime.

Daarnaast heeft de Apple Watch 2 volgens de anonieme bronnen ook een langere accuduur, en kan het slimme horloge op zichzelf gebruikt worden. Dat betekent dus dat je ook middels je Apple Watch 2 kunt bellen en notificaties kunt ontvangen, zonder dat er een iPhone aan gekoppeld hoeft te worden.

Moto 360
De Moto 360

Onderzoek

Volgens een onderzoek van marketingbureau Fluent is 60% van de huidige eigenaren van een Apple Watch van plan de Apple Watch 2 te kopen, ondanks het feit dat ze nog geen idee hebben hoe het apparaat er uit gaat zien en wat het kan. Het marketingbureau stelde verschillende vragen over smartwatches aan 2578 kandidaten, waarvan 8% een Apple Watch blijkt te hebben. Nog eens 8% had een smartwatch van een ander merk, wat dus betekent dat er nog veel groeipotentie is voor Apple en zijn concurrenten.

De grootste reden dat de meeste mensen geen Apple Watch hebben gekocht is de hoge prijs van het slimme horloge, aldus het rapport van Fluent. Apple verlaagde afgelopen maand de prijs met 50 euro, waarmee het goedkoopste model nu 369 euro kost. Ter vergelijking: de succesvolle Moto 360 van Motorola kost rond de 200 euro.

Bron: Fluent, Apple Insider

 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters