‘Apple Watch 2 krijgt camera en verbeterde wifi-chip’

De Apple Watch 2 wordt waarschijnlijk in 2016 aangekondigd. De tweede smartwatch van Apple zou worden voorzien van een camera en een verbeterde wifi-chip.

Apple Watch-leverancier GT Advanced is failliet

Dit melden anonieme bronnen aan 9 to 5 Mac. Hierdoor zou de Apple Watch 2 beter werken zonder dat hij verbonden is met een iPhone. De camera die in de Apple Watch 2 komt te zitten is vooral bedoeld om te videobellen via Facetime. De eerste Apple Watch kan straks, na een nog uit te rollen update, alleen audiogesprekken voeren via Facetime.

Waarschijnlijk zal de batterijduur van de Apple Watch 2 niet veel beter zijn dan de eerste Apple Watch. Apple zou er meer waarde hechten aan het toevoegen van functionaliteiten aan het horloge.

De Apple Watch 2 krijgt verder meer modellen dan zijn voorganger. De huidige Apple Watch heeft grofweg drie uitvoeringen: de Watch Sport, Watch en Watch Edition. Vooral het prijsverschil tussen de gewone Watch en de Watch Edition is heel groot. De Apple Watch kost minder dan 1000 euro en de Watch Edition heeft alleen exemplaren van 10 duizend euro of meer.

Apple wil daarom meer modellen toevoegen aan de Watch-lijn. Deze moeten qua prijs tussen de Watch en Watch Edition worden geplaatst. Het behoort tot de mogelijkheden dat er een Apple Watch 2 komt die gemaakt is van titanium of palladium.

De Apple Watch 2 wordt waarschijnlijk dus volgend jaar aangekondigd. Ondertussen is de Apple Watch nog niet wereldwijd verkrijgbaar. Hoewel hij al in Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk te koop is, kunnen Belgen en Nederlanders het horloge in eigen land nog niet kopen.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters