‘Apple Watch 2 krijgt gps en grotere accu’

Volgens een gerucht zal de nieuwe Apple Watch, waarschijnlijk de Apple Watch 2, voorzien worden van een betere processor, gps en grotere accu. Verder zal het bedrijf ook een geüpdatet versie van zijn huidige Apple Watch op de markt brengen.

Apple Watch

Hardloop gadgets Apple WatchOndertussen is het al bijna twee jaar geleden dat Apple zijn eerste smartwatch op de markt bracht: de Apple Watch. De Apple Watch was vooral bijzonder dankzij zijn rechthoekig maar wel goedogend ontwerp van aluminium, staal of zelfs goud. Je kunt het toestel enkel gebruiken op iOS, maar de Apple Watch draait wel op watchOS dat iets meer functionaliteit biedt dan bijvoorbeeld Android Wear (momenteel). Al is de functionaliteit die de Apple Watch biedt, net zoals iedere andere smartwatch tot nu toe, wel heel erg beperkt.

Apple Watch 2 en update Apple Watch

Er gaan al een tijd geruchten rond over de nieuwe smartwatch van Apple: de Apple Watch 2. Vandaag zijn er weer een aantal nieuwe geruchten die worden verspreid door Apple insider. Volgens Apple insider zou de geüpdatet versie van de Apple Watch voorzien worden van een processor die op 16nm door TSMC wordt geproduceerd. Door het gebruik van deze productiemethode zal de chipset zowel zuiniger als sneller zijn dan die van de huidige Apple Watch. Of er eenzelfde processor in de Apple Watch 2 zal zitten is nog niet duidelijk.

Waterdicht

Leverancier saffierschermen Apple Watch faillietHoewel veel mensen er toch mee onder de douche gaan en soms zelfs mee gaan zwemmen, is de Apple Watch eigenlijk niet waterdicht. Maar de Apple Watch 2 zou dit, gelukkig, wel moet worden. Buiten dat de Apple Watch 2 waterdicht zal zijn, zal de wearable er helemaal hetzelfde uitzien als zijn voorganger en de geüpdatet versie van de eerste generatie Apple Watch.

Grotere accu en gps

Doordat de Apple Watch 2 eenzelfde ontwerp zal hebben als zijn voorganger, betekent dit dat hij even dik zal zijn. En door de nieuwe processor die minder ruimte inneemt, is er meer ruimte voor een grotere accu in de smartwatch. Eveneens zal de 2de generatie Apple Watch voorzien zijn van een gps waardoor je niet continu je iPhone meer nodig hebt tijdens bijvoorbeeld het hardlopen. Een laatste extraatje van de Apple Watch 2 zal een barometer zijn. Waarschijnlijk zal deze, net zoals in de recente iPhones, gebruikt worden om te meten hoeveel verdiepingen je al hebt geklommen.

Tweede helft dit jaar

Ook wisten ze bij Apple Insider te melden dat de nieuwe wearable in de tweede helft van dit jaar op de markt zal verschijnen. Wij verwachten dat Apple zijn nieuwe watches in september zal aankondigen tijdens de presentatie van zijn nieuwe iPhones. Over een prijs is nog niets bekend, maar waarschijnlijk zal de Apple Watch 2 dezelfde prijzen hanteren als die van de huidige Apple Watch. Het geüpdatet model zal waarschijnlijk net iets goedkoper worden.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters