‘Apple kiest glass-film panelen voor Apple Watch 3’

Het lijkt Apple niet mee te zitten de perfecte panelen te vinden voor de Apple Watch schermen. Bij de Apple Watch 2 horloges werd al overgeschakeld naar ander soort panelen. Dit bleek uiteindelijk toch niet doorgezet te kunnen worden. Voor de Apple Watch 3 lijn worden de panelen weer veranderd. Deze keer heeft Apple gekozen voor een glass-film laag.

Touch on lens panelen van Apple Watch 2 niet winstgevend voor producent

De allereerste Apple Watch horloges begonnen met G/G panelen, waarbij twee glazen lagen bovenop elkaar werden gestapeld. Het iPhone bedrijf leek deze toch niet goed genoeg te vinden en koos voor de tweede generatie Apple Watches voor touch on lens (TOL) panelen. Dit bleek echter een probleem te vormen voor TPK, het bedrijf dat de TOL panelen produceerde. De opbrengst van de panelen bleef lager dan verwacht, zonder uitzicht op verbetering. Uiteindelijk leed TPK zelfs verlies als gevolg van de TOL panelen en werd besloten de levering aan Apple helemaal stop te zetten. Het probleem zou liggen bij het feit dat de panelen afgerond moeten zijn. Dit zorgde voor een meer gecompliceerd productieproces.

Apple Watch 3 krijgt glass film touch panelen

De problemen bij TPK stelden Apple voor een nieuwe keuze wat betreft de panelen voor de Apple Watch 3. Het bedrijf heeft niet gekozen voor een andere TOL leverancier, maar voor ander soort panelen. Apple gaat nu voor glass film (G/F) panelen. Volgens veel geruchten zou het bedrijf hiervoor aankloppen bij Biel Crystal Manufactory uit Hong Kong. Een andere voor de hand liggende optie zou General Interface Solutions uit Taiwan kunnen zijn.

Herfst 2017: lancering Apple Watch 3

Volgens de berichten zou de levering van de nieuwe panelen in de tweede helft van het jaar moeten gaan beginnen en zouden de Apple Watch 3 horloges ergens in de herfst gelanceerd moeten worden. De tijd zal uitwijzen of deze derde soort panelen het bedrijf meer geluk zal brengen. Maar zoals ze in het Engels zeggen: third time’s the charm.

Bron: Digitimes

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters