Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’

Het lijkt erop dat de Apple Watch 3 niet standalone kan bellen. Daarvoor waarschuwt Ming-Chi Kuo, de welbekende Apple-analist van het bedrijf KGI Securities. Volgens hem haalt Apple het simkaartslot uit zijn horloge om ruimte te besparen. De Apple Watch 3 gaat in plaats van een tradiotoneel kaartje gebruikmaken van eSim.

eSim

eSim betekent dat je geen fysieke simkaart meer in je telefoon hebt. In plaats daarvan is de eSim een virtueel kaartje waarmee je altijd van provider kan wisselen. Dat is natuurlijk handig, maar voor het design van Apples nieuwe smartwatch is het vooral belangrijk dat de eSim ten opzichte van een normale simkaart van je provider ruimte bespaart. Daardoor wordt het mogelijk om het horloge een stukje dunner te maken.

Apple Watch 3 kan niet ‘normaal’ bellen, maar wel via VoIP

Het verdwijnen van de simkaart betekent niet dat je totaal geen contact meer kunt houden met je vrienden met de Apple Watch. Met de internetverbinding kun je namelijk data uitwisselen en dat maakt het gebruik van VoIP mogelijk. Onder meer Skype en WhatsApp Voice Call maken gebruik van deze technologie en dat zijn apps die veel mensen op hun telefoon hebben staan.

Apple Watch

Er gaat ook een gerucht dat Apple met deĀ Apple Watch 3 wil experimenteren met een flexibel display. Binnenkort komen we waarschijnlijk te weten of alle verhalen over de nieuwe Watch 3 ook waar zijn, want eerder bleek dat hij het vierde kwartaal van 2017 te koop is. Hij gaat in ieder geval draaien op WatchOS 4.

Via iCulture

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters