Apple Watch stevent af op beste kwartaal ooit

De Apple Watch lijkt op zijn beste kwartaal ooit af te stevenen. Dat schrijft Apple-directeur Tim Cook in een brief aan Reuters. De smartwatch van het Amerikaanse bedrijf verkoopt naar verluidt erg goed in aanloop naar de feestdagen.

Apple Watch EditionEr is volgens Cook de laatste tijd een recordaantal Apple Watches verkocht. “Onze data laat zien dat de Apple Watch het goed doet. Het blijkt een van de meest populaire cadeaus voor de feestdagen te zijn”, zo schrijft de CEO. “De verkoopgroei is buitengewoon goed. Tijdens de eerste verkopen voor de feestdagen is de verkoop van de Apple Watch hoger dan welke andere week ook in de geschiedenis van het product. Zoals we verwacht hadden, zijn we op koers voor het beste kwartaal ooit voor Apple Watch.”

Analisten blijven kritisch op Apple Watch

Ondanks het succes blijven analisten kritisch op Apple Watches en wearables in het algemeen. Zo zegt Bob O’Donnell van TECHnalysis Research: “Hoewel het me niet verrast dat er een goede week is, zijn er volgens mij nog steeds flinke zorgen over de categorie.” Volgens hem is Apple op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen, nu de verkopen van de iPhone beginnen te stagneren. Maar de analist denkt niet dat de Apple Watch dat gat kan vullen. Daarvoor is de vraag naar smartwatches onder consumenten simpelweg te onzeker.

Bron: Reuters via PhoneArena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters