Apple Watch door Apple gepresenteerd na iPhone 6

Apple heeft tegelijkertijd met de iPhone 6 ook zijn eerste smartwatch gepresenteerd: de Apple Watch. Het slimme horloge krijgt een vierkant scherm en komt in het goud en zilver naar de winkels toe. Er komen drie varianten van de Apple Watch, met twee schermformaten: de Watch, Watch Sport en Watch Edition.

Apple Watch

De geruchten waren er al een tijdje dat Apple werkte aan een smartwatch. Vandaag is ‘ie dan eindelijk gepresenteerd. De Apple Watch heeft dus een vierkant scherm en komt in het goud en zilver. De zes bandjes hebben allemaal verschillende kleuren. Het lijkt erop dat Apple langzaamaan afscheid neemt van ‘i’ voor haar apparaten en functies. Na Apple Pay heeft de smartwatch dus niet iWatch, maar Apple Watch.

De Apple Watch kun je gebruiken om mee te sporten en je gezondheid te monitoren. Hiervoor is de Watch Sport gemaakt. Het is geen verrassing dat ‘ie je hartslag kan meten. Ook kunnen we een nieuwe userinterface voor het horloge verwachten. Deze is op het eerste gezicht totaal anders dan die van Android Wear-horloges.

Net als Android Wear-smartwatches geeft de Apple Watch notificaties door. De Watch herkent in berichten wanneer er een vraag wordt gesteld en biedt je dan meerdere, veelgebruikte, antwoorden die je via je telefoon kunt doorsturen. Ook kun je ingaan op uitnodigingen in je agenda en met je horloge navigeren met de Apple Maps.

Apple Watch 
Apple Watch 
Apple Watch 
Apple Watch 
Apple Watch 
Apple Watch 

Het horloge beschikt over twee fysieke knoppen, waar bijvoorbeeld de G Watch van LG er geen heeft en de Gear 2 van Samsung bijvoorbeeld maar 1. Met een van de fysieke knoppen, de ronde, kun je scrollen door het menu en inzoomen op kaarten. De Apple Watch laadt draadloos op.

Met de Apple Watch kun je gesproken berichten sturen en omzetten in tekst. Siri kun je namelijk ook gebruiken op de Apple Watch. Het scherm is gemaakt van saffierglas. Niet echt verrassend, aangezien Apple al een poosje bezig is met de productie van dit soort displays. Hierdoor kan de Apple Watch moeilijk krassen krijgen.

Net als de iPhone 6, heeft ook de Apple Watch een NFC-chip. Ook met de slimme horloge van Apple kun je dus mobiel betalen. De Apple Watch werkt alleen met de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de iPhones 5, 5c en 5s. Derde partijen kunnen apps maken voor de horloge. Met verschillende bandjes kun je ‘m personaliseren, maar ook de manier van bedienen kun je aanpassen op je eigen voorkeur. De Apple Watch komt begin 2015 op de markt vanaf 349 dollar.

Apple Watch 
Apple Watch 
Apple Watch 
Apple Watch 
Apple Watch 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Albert -

    Zo iets lelijks had ik niet verwacht. Ik moet het nog zien wat dit gaat worden. De vaste apple fanboys zullen dit wel gaan kopen. Maar wat het overige gaat doen… Ook is de prijs te hoog. Ik gok zomaar dat de andere modellen heel wat duurder zullen uitvallen.. De tijd zal het leren.

    Wel grappig dat dat wieltje heel revolutionair moet zijn terwijl het in de presentatie nauwelijks gebruikt wordt.

  2. DannyD -

    De Moto 360 blijft vooralsnog de mooiste smartwatch!

    Al blijven het in mijn ogen allemaal hebbedingen zonder een echte functie. zeker niet voor die prijzen.

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters