Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch

Volgens de laatste opgedoken Apple patenten lijkt het bedrijf grootse plannen te hebben voor de toekomstige Apple Watch wearables. Nu OLED schermen ingeburgerd beginnen te worden, zijn er natuurlijk wat meer creatieve opties voor de ontwikkelaars en designers. Als we de patenten moeten geloven zullen de nieuwe horloges opgevouwen en zelfs opgerold kunnen worden.

Apple Watch met flexibel display

Hoewel de officiële naam van de horloges Apple Watch is, lijken deze steeds meer de kant van een armband op te gaan. De schetsen welke de patenten vergezellen tonen een display dat lijkt over te lopen in de band. Naar aanleiding van de schetsen is de geruchtenmolen volop op gang over de toekomst van de wearables. Gespeculeerd wordt onder andere over randloze ontwerpen en ingebouwde communicatie modules, welke draadloze connectiviteit ondersteunen.

Apple Watch

Voor nu band met glucose meter

Voorlopig is het echter nog niet zover en zullen we nog even moeten wachten op gevouwen en opgerolde Apple Watches. Op het moment is Apple wel bezig met verwisselbare bandjes, waarbij deze bijvoorbeeld ook uitgerust zijn met een ingebouwde glucose monitor voor diabetici. Deze moeten elke dag een paar keer hun bloedwaardes in de gaten houden om te weten of ze insuline nodig hebben. Dit gebeurt traditioneel doorgaans met een kleine naald, waarna een druppel bloed door een glucometer wordt getest. Het is geen geheim dat dit een pijnlijk proces is. Ook is het redelijk duur aangezien de tests strips niet herbruikt kunnen worden. Een smartwatch welke deze taak overneemt is een veel plezierigere en minder indringende methode. Aangezien er behoorlijk wat diabetici zijn is dit een slimme stap van Apple om meer klanten te vergaren.

Apple Watch

 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters