Apple Watch hartslagmeter inaccuraat tijdens bepaalde workouts

De hartslagsensor van de Apple Watch meet volgens een aantal gebruikers een niet correcte hartslag tijdens bepaalde workouts.

Apple Watch hartslagmeter inaccuraat tijdens bepaalde workouts watch workout indoor run heartrate

De gebruikers die last hebben van een inaccurate meting beoefenden een P90X workout. Tijdens deze workout mat de Apple Watch een te lage hartslag. Een P90X workout zorgt over het algemeen voor een hartslag van meer dan 140 slagen per minuut, de hartslagmeter van de Apple Watch gaf een hartslag van 60 tot 80 slagen per minuut aan.

Aangezien dit bovenstaande verhaal geen meting heeft die de metingen van de Apple Watch tegenspreken, is er geen concreet bewijs tegen de hartslagsensor van de Apple Watch. Een tweede gebruiker van de Apple Watch, die tevens ook een P90X workout deed, merkte dezelfde fout in het horloge. Toen de gebruiker tijdens een workout een hartslagmeter van het merk Polar naast zijn Apple Watch deed, zag de gebruiker een verschil tussen de gemeten data. De Polar hartslagmeter gaf een hartslag van 160 slagen per minuut aan, de Apple Watch gaf een hartslag van 70 tot 80 slagen per minuut.

Apple Watch hartslagmeter inaccuraat tijdens bepaalde workouts screen shot 2014 12 10 at 95435 pm

De Apple Watch gebruikt voor het meten van je hartslag een methode genaamd fotoplethysmografie. Bij deze methode wordt de bloedstroom door de pols gemeten om vervolgens de hartslag te bepalen. Apple heeft zelf al verteld dat de Watch tijdens boxen en tennis inaccurate metingen kan geven door de onregelmatige en snelle bewegingen van de arm. Daarnaast werkt dit horloge niet met tatoeages aangezien het horloge geen bloed meer kan meten door de tattoe die ervoor zit.

Apple schijnt een aantal gebruikers met klachten over de hartslagsensor een nieuwe Watch toegestuurd te hebben. Het bedrijf lijkt verder nog geen extra stappen ondernomen te hebben.

Bron: Apple Forum

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters