Apple Watch kan Windows 95 draaien

Nick Lee, een ontwikkelaar uit de Verenigde Staten, heeft het voor elkaar gekregen om Windows 95 op een Apple Watch te laten draaien.

Project

Met zijn 512 mb werkgeheugen, 8 GB opslaggeheugen en 520 MHz-processor is de Apple Watch meer dan snel genoeg om Windows 95 aan te kunnen. Dit is ook wat Nick Lee dacht toen hij aan zijn project begon. Het heeft hem aardig wat tijd gekost om te ontwikkelen, maar op de site medium.com heeft hij een artikel met video geplaatst waarin hij bewijst dat het hem echt gelukt is.

InstallatieApple Watch

Windows 95 is ondertussen al 21 jaar oud, en de computers uit die tijd hadden slechtere specificaties dan de smartwatches van nu. Lee had dan ook geen twijfels over de capaciteiten van de Apple Watch, maar wel over de manier waarop hij het besturingssysteem zou installeren op de smartwatch. De ontwikkelaar heeft uiteindelijk Windows 95 geëmuleerd tot een app. Deze app installeerde hij op zijn Watch en voilà, de smartwatch draaide Windows 95.

De Apple Watch

Gebruik

Ondanks dat wij het nu heel simpel uitleggen is het iets gecompliceerder want het besturingssysteem draait niet vlekkeloos. Ten eerste duurt het ongeveer een uur voordat Windows helemaal opgestart is. Dit komt door Windows 95 wat niet voor zo’n apparaat is gemaakt. Naast de opstarttijd is de besturing ook niet erg praktisch. Je kunt geen muis aansluiten op je Apple Watch dus alles moet via het touchscreen gebeuren en die is zo’n 42 millimeter in doorsnee. Dit zorgt voor een onoverzichtelijk, maar vooral onhandige ervaring.

Ontwikkelingen

Ondanks dat het niet de meest nuttige ontwikkeling is in smartwatchland geeft het wel aan hoever we zijn gekomen met technologie. Onze horloges zijn tegenwoordig al krachtiger dan een computer uit 1995 en smartphones als de Lumia 950 kunnen een volledige versie van Windows 10 draaien door middel van Continuum.

Zelf installeren

Als je zelf een Apple Watch hebt en je wilt Windows 95 installeren dan kan dit. Nick Lee heeft de nodige informatie op GitHub geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters