Apple Watch komt voorlopig niet uit in Zwitserland door patentprobleem

De Apple Watch komt voorlopig niet uit in Zwitserland, het land van de traditionele horlogemakers. Een van de Zwitserse horlogefabrikanten heeft namelijk al in 1986 de term Apple Watch gepatenteerd.

Apple brengt 108 horloges uit: alles over de Apple Watch aw1

Hoewel het woord Apple niet op de Apple Watch voorkomt, mag de smartwatch van Apple daarom niet in Zwitserland worden uitgebracht zolang het patent nog geldig is. Dat patent loopt overigens af op 5 december dit jaar. Dus de Zwitsers die de Apple Watch willen hebben, moeten tot Sinterklaas wachten voor het in hun eigen land in de winkels ligt.

De Zwitserse horlogefabrikanten doen het overigens behoorlijk in hun broek voor de Apple Watch, omdat dit slimme horloge de eerste in zijn soort is die zich op de high-end markt richt met de gouden Editionversie. Daarmee zit Apple in het vaarwater van de dure Zwitserse horloges die weinig meer doen dan de tijd aangeven. De bedenker van het Zwitserse horlogemerk Swatch zei te verwachten dat de Apple Watch een ‘ijstijd’ voor de Zwitserse horlogefabrikanten zou inluiden.

Deze week gaat de Apple Watch naar Amerika, Engeland, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong en Japan. Andere landen moeten nog een tijdje wachten, en de Zwitsers dus vanwege het merkwaardige patentprobleem het langst van iedereen. Waardoor de Zwitserse horlogefabrikanten wel een aantal maanden extra krijgen om een antwoord op de Apple Watch te bedenken.

Het Zwitserse patent voor de Apple Watch uit 1986 

Bron: Mashable

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters