'Apple Watch kost tussen 350 en 10.000 dollar'

Apple komt vanavond waarschijnlijk met meer informatie over de Apple Watch, de eerste smartwatch van het bedrijf. Dit betekent automatisch dat de Amerikaanse fabrikant zich niet meer alleen met technologie bezighoudt, maar ook met mode. Prijzen van verschillende Apple Watches gaan waarschijnlijk variëren van 350 tot 10.000 dollar.

De Apple Watch moet elke dag worden opgeladen

Dit voorspelt The Wall Street Journal, dat binnen Apple altijd wel goede bronnen heeft. De Apple Watch is het eerste apparaat van de fabrikant waarvan het niet de bedoeling is om weg te stoppen. Het is de bedoeling dat gebruikers uit een enorm aanbod van kleuren, bandjes en materiaal kunnen kiezen, zodat er altijd wel een Apple Watch is dat qua uiterlijk aanspreekt.

De duurste versies van de Apple Watch zijn gemaakt van bijvoorbeeld goud. Bovendien is het scherm gemaakt van saffierglas, zodat het niet bekrast raakt. Apple zou ook de mogelijkheden hebben onderzocht om met een body van platinum te komen, maar waarschijnlijk wordt dit bewaard tot een nieuwere versie van de Apple-smartwatch.

Apple wil met de Watch niet alleen de concurrentie aangaan met andere smartwatches, maar ook met reguliere horloges zoals die van Rolex. Analisten denken dat dit eigenlijk een onbegonnen zaak is.

“Een horloge met software en elektronische onderdelen heeft waarschijnlijk niet dezelfde levensduur. Het is moeilijk te geloven dat iemand over 10 of 5 jaar nog een originele Apple Watch gebruikt”, denkt Walter Piecyk, analist bij BTIG Research.

Apple kondigde de Watch tegelijkertijd aan met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarna werd het stil rondom de smartwatch. Apple zou ondertussen nog hard bezig zijn geweest met het verbeteren van de batterijduur. Waarschijnlijk is de Apple Watch vanaf volgende maand wereldwijd verkrijgbaar.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters