'Apple Watch kost tussen 350 en 10.000 dollar'

Apple komt vanavond waarschijnlijk met meer informatie over de Apple Watch, de eerste smartwatch van het bedrijf. Dit betekent automatisch dat de Amerikaanse fabrikant zich niet meer alleen met technologie bezighoudt, maar ook met mode. Prijzen van verschillende Apple Watches gaan waarschijnlijk variëren van 350 tot 10.000 dollar.

De Apple Watch moet elke dag worden opgeladen

Dit voorspelt The Wall Street Journal, dat binnen Apple altijd wel goede bronnen heeft. De Apple Watch is het eerste apparaat van de fabrikant waarvan het niet de bedoeling is om weg te stoppen. Het is de bedoeling dat gebruikers uit een enorm aanbod van kleuren, bandjes en materiaal kunnen kiezen, zodat er altijd wel een Apple Watch is dat qua uiterlijk aanspreekt.

De duurste versies van de Apple Watch zijn gemaakt van bijvoorbeeld goud. Bovendien is het scherm gemaakt van saffierglas, zodat het niet bekrast raakt. Apple zou ook de mogelijkheden hebben onderzocht om met een body van platinum te komen, maar waarschijnlijk wordt dit bewaard tot een nieuwere versie van de Apple-smartwatch.

Apple wil met de Watch niet alleen de concurrentie aangaan met andere smartwatches, maar ook met reguliere horloges zoals die van Rolex. Analisten denken dat dit eigenlijk een onbegonnen zaak is.

“Een horloge met software en elektronische onderdelen heeft waarschijnlijk niet dezelfde levensduur. Het is moeilijk te geloven dat iemand over 10 of 5 jaar nog een originele Apple Watch gebruikt”, denkt Walter Piecyk, analist bij BTIG Research.

Apple kondigde de Watch tegelijkertijd aan met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarna werd het stil rondom de smartwatch. Apple zou ondertussen nog hard bezig zijn geweest met het verbeteren van de batterijduur. Waarschijnlijk is de Apple Watch vanaf volgende maand wereldwijd verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters