'Apple Watch kost tussen 350 en 10.000 dollar'

Apple komt vanavond waarschijnlijk met meer informatie over de Apple Watch, de eerste smartwatch van het bedrijf. Dit betekent automatisch dat de Amerikaanse fabrikant zich niet meer alleen met technologie bezighoudt, maar ook met mode. Prijzen van verschillende Apple Watches gaan waarschijnlijk variëren van 350 tot 10.000 dollar.

De Apple Watch moet elke dag worden opgeladen

Dit voorspelt The Wall Street Journal, dat binnen Apple altijd wel goede bronnen heeft. De Apple Watch is het eerste apparaat van de fabrikant waarvan het niet de bedoeling is om weg te stoppen. Het is de bedoeling dat gebruikers uit een enorm aanbod van kleuren, bandjes en materiaal kunnen kiezen, zodat er altijd wel een Apple Watch is dat qua uiterlijk aanspreekt.

De duurste versies van de Apple Watch zijn gemaakt van bijvoorbeeld goud. Bovendien is het scherm gemaakt van saffierglas, zodat het niet bekrast raakt. Apple zou ook de mogelijkheden hebben onderzocht om met een body van platinum te komen, maar waarschijnlijk wordt dit bewaard tot een nieuwere versie van de Apple-smartwatch.

Apple wil met de Watch niet alleen de concurrentie aangaan met andere smartwatches, maar ook met reguliere horloges zoals die van Rolex. Analisten denken dat dit eigenlijk een onbegonnen zaak is.

“Een horloge met software en elektronische onderdelen heeft waarschijnlijk niet dezelfde levensduur. Het is moeilijk te geloven dat iemand over 10 of 5 jaar nog een originele Apple Watch gebruikt”, denkt Walter Piecyk, analist bij BTIG Research.

Apple kondigde de Watch tegelijkertijd aan met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Daarna werd het stil rondom de smartwatch. Apple zou ondertussen nog hard bezig zijn geweest met het verbeteren van de batterijduur. Waarschijnlijk is de Apple Watch vanaf volgende maand wereldwijd verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters