'Apple Watch met miljoenen de toonbank over straks'

De Apple Watch zal straks met miljoenen tegelijk over de toonbank gaan, verwachten analisten, die hun verwachtingen onlangs naar boven hebben bijgesteld. Verwacht wordt dat van het slimme polssieraad tussen twintig en veertig miljoen exemplaren worden verkocht in 2015.

De Apple Watch moet elke dag worden opgeladen

Officiële berichten uit Wall Street spreken van tien tot dertig miljoen Apple-horloges in 2015. Maar handelsbank Morgan Stanley vindt dat ‘conservatieve’ schattingen. De bank heeft er een theorie bij.

Voor de Apple Watch heb je een iPhone 5 of nieuwer nodig. In maart, als de Apple Watch vermoedelijk in de verkoop gaat, zijn er wereldwijd zoń 315 miljoen mensen die een iPhone 5x of 6 bezitten. Als tien procent van die mensen een Apple Watch aanschaft, zit je al dik boven die dertig miljoen. Er wordt bij opgemerkt dat de eerste iPad nog beter liep: veertien procent van de iPhonebezitters kocht de tablet erbij.

Dan is er nog de rest van de markt voor ‘wearables’, waarmee fitnessarmbandjes, smartwatches en andere elektronica die om de pols wordt gedagen worden bedoeld. Morgan Stanley denkt dat die markt volgend jaar gaat exploderen en dat er tussen nu en 2020 tussen 530 miljoen en een miljard van die apparaatjes worden verkocht.

Het wordt daarmee de volgende elektronische revolutie, zo wordt voorspeld. Na de smartphones en de tablets zijn nu de ‘wearables’ aan de beurt om de markt te veroveren.

Bron: Phone Arena

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters