‘Apple Watch 2 patent hint naar camera’

Onlangs gepubliceerde patenten van Apple wijzen op een camera voor de Apple Watch 2.

Apple

Apple kondigde begin deze week tijdens zijn WWDC keynote WatchOS 3 aan, een grote update voor het besturingssysteem van de Apple Watch. Waar het slimme horloge aanvankelijk getergd werd door trage animaties en een beperkte interface is de Apple Watch nu drie keer zo snel en is de interface van de software sterk verbeterd. Critici merken (terecht) op dat de Apple Watch vanaf het begin zo goed had moeten werken, maar beter laat dan ooit.

Apple Watch

Ondertussen kunnen we ook beginnen met uitkijken naar de Apple Watch 2, de onvermijdelijke opvolger van Apple’s horloge. Apple heeft ondertussen enkel nieuwe prijzen en wat nieuwe bandjes aangekondigd, maar men hoopt nog steeds dat het bedrijf later dit jaar samen met bijvoorbeeld de nieuwe MacBook Pro ook de Apple Watch 2 gaat onthullen. Maar wat heeft Apple in petto voor de opvolger?

Apple Watch

Camera

Recent gepubliceerde Apple Watch patenten van Apple tonen een aantal mogelijke vernieuwingen. Zo komt er een camera voorbij, een toevoeging waar al vanaf het begin van de Apple Watch over gesproken wordt in geruchten. Goedkopere vooral Chinese merken brengen al langer smartwatches met camera’s uit, maar slechts zelden biedt het toegevoegde waarde. Misschien kan juist Apple het wel op een waardevolle manier implementeren. Denk aan FaceTime, of barcodes scannen in je lokale supermarkt. Het zou ook zomaar kunnen dat het patent verwijst naar een functie om foto’s vanaf je iPhone te nemen met behulp van een knop op de Apple Watch.

Apple Watch

Nieuwe knoppen

Een ander patent toont nieuwe hardware knoppen, waar de originele Apple Watch enkel het kroontje heeft. Het toevoegen van extra knoppen kan het slimme horloge nog gebruiksvriendelijker maken, maar de cameraknop is in dit patent nergens te bekennen. Houdt voorlopig nog een slag om de arm, want het komt vaak voor dat bedrijven als Apple functies uit patenten niet implementeren.

Bron: Mashable

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters