Apple Watch: Apple krijgt patent op slimme horlogeband

Apple heeft gisteren een patent gekregen op een horlogeband met technische snufjes voor de Apple Watch. Dit meldt de U.S. Patent en Trademark Office.

Patent

De patentaanvraag richt zich niet specifiek op de Apple Watch, maar op draagbare elektronische apparaten in combinatie met een band. Hieruit kunnen we concluderen dat het mogelijk gaat om de horlogeband van een Apple Watch. Op dit moment zijn de bandjes verwisselbaar. Als er technologie toegevoegd wordt aan de horlogebandjes, betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat de bandjes duurder worden.

Elektronische horlogeband

De motortjes die in de band zitten worden in beweging gebracht door de verbinding tussen het band en de horloge. Andere gevolgen van het toevoegen van haptische technologie aan de band is dat er bandjes komen zonder haptische motoren. Alle Apple Watches hebben een data poort onder de plek waar de horlogeband met het device verbinding maakt. Deze verborgen data poort kan gebruikt worden voor het verplaatsen van data. Dit betekent dus dat er een ander apparaat aan de Apple Watch verbonden kan worden, zoals een slim horlogeband.

Kleinere Apple Watch klok

Doordat er een horlogeband ontworpen kan worden die data vasthoudt, betekent dit dat bepaalde hardware die in de Apple Watch zit verplaatst kan worden naar de band zelf. Hierdoor blijft er meer ruimte over om de Apple Watch compacter te maken en de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Laat het in een reactie weten.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters