Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen

De Apple Watch Pride Edition is nu te koop. De opbrengst van het kleurrijke bandje voor de Apple Watch gaat naar LGBTQ groepen.

Apple Watch Pride Edition

Apple is al lang een trouwe supporter van de LGBTQ community. Ook al voordat CEO Tim Cook in 2014 publiekelijk zijn seksuele orientatie bekend maakte. Dat nieuws deed amper stof opwaaien, zoals het natuurlijk ook hoort. Dat betekent echter niet dat we er al zijn.

Apple Watch Pride Edition

Er zijn nog steeds leden van de LGBQT community die door familie worden verstoten, op hun werk worden gepest of niet naar buiten durven. Juist daarom stopt Apple niet met het vechten voor acceptatie en emancipatie. Dit keer steunt de techgigant verschillende LGBTQ groepen met een gedeelte van de opbrengst van een nieuw bandje voor de Apple Watch.

Het gaat om de Pride Edition Woven Nylon. Het regenboogpatroontje maakt meteen duidelijk over welk bandje we het hebben. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar groepen zoals GLSEN, The Trevor Project, de Human Rights Campaign en andere groepen, ook buiten Amerika.

Apple Watch Pride Edition

500 garen

Vorig jaar deelde Apple zijn werknemers een soortgelijk bandje uit tijdens Pride 2016. De Pride Edition is te koop sinds de WWDC keynote van dit jaar. Je kunt het kleurrijke bandje nu ook online aanschaffen, middels Apple’s online store. Zowel de 38mm als 42mm-variant kosten 49 euro.

Volgens Apple worden 500 garen samengewoven om het regenboogpatroontje te realiseren. Het resultaat is een verrassend strak bandje, dat met zijn bonte kleuren een hoop vrolijkheid uitstraalt. Bovendien help je Apple om een goed doel te steunen. Een doel dat anno 2017 helaas nog steeds alle hulp nodig heeft die het kan krijgen.

Bron: Apple via MacRumors

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters