'Apple Watch stimuleert gezonde levensstijl' toont onderzoek

De Apple Watch is Apple’s nieuwste wearable. Het horloge bevat een hartslagsensor en een fitnessapp, en kan via de GPS en wifi-verbinding van je telefoon accuraat bijhouden hoeveel je beweegt. Een nieuw rapport toont aan dat veel gebruikers van de Apple Watch gezondere levenskeuzes maken sinds de aankoop van het horloge.

Bij een onderzoek is het altijd erg belangrijk wie er onderzoekt en wie er onderzocht worden. Dit onderzoek is uitgevoerd door het onafhankelijke Apple Watch-onderzoeksbureau Wristly. Aan dit onderzoek hebben 1.000 kopers van de Apple Watch meegedaan.

Van de mensen in het onderzoekspanel is 75% het er ”erg mee eens” of ”mee eens” dat ze meer staan sinds de aankoop van hun Apple Watch. Van de duizend mensen, vindt 67% dat ze meer lopen sinds de aankoop van hun smartwatch. 59% vindt dat ze nu gezondere keuzes maken en 57% vertelt zelfs meer te sporten.

'Apple Watch stimuleert gezonde levensstijl' toont onderzoek apple watch lifestyle changes 800x552 
'Apple Watch stimuleert gezonde levensstijl' toont onderzoek apple watch satisfaction features 800x546 002

Met de ingebouwde activiteiten-app op de Apple Watch blijkt 89% van de ondervraagden ”tevreden” of ”erg tevreden” te zijn. Met de hartslagsensor is 80% van de kopers ook tevreden. De fitnessapp in de Apple Watch scoort een tevredenheidspercentage van 75%.

De Apple Watch bevat een hartslagsensor, hierdoor is het horloge in staat om accuraat uit te rekenen hoeveel calorieën je verbrandt. Als je lang stil zit, geeft het horloge een melding om even op te staan. Daarnaast is het op het horloge duidelijk te zien hoe actief je bent op een dag. Onderzoekers kwamen er achter dat veel klanten positief beïnvloed zijn op hun levensstijl maar dit zelf niet verwacht hadden.

Van de 1000 mensen, bleek 86% de Apple Watch dagelijks te dragen. 12.3% van de gebruikers draagt de Apple Watch bijna alle dagen. Sommige mensen dragen de Apple Watch een aantal dagen achter elkaar niet, bij dit onderzoek waren die mensen 1.3% van de onderzochten. 3 mensen vertelden dat ze de Apple Watch niet meer dragen.

Bron: MacRumours

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters