'Apple Watch stimuleert gezonde levensstijl' toont onderzoek

De Apple Watch is Apple’s nieuwste wearable. Het horloge bevat een hartslagsensor en een fitnessapp, en kan via de GPS en wifi-verbinding van je telefoon accuraat bijhouden hoeveel je beweegt. Een nieuw rapport toont aan dat veel gebruikers van de Apple Watch gezondere levenskeuzes maken sinds de aankoop van het horloge.

Bij een onderzoek is het altijd erg belangrijk wie er onderzoekt en wie er onderzocht worden. Dit onderzoek is uitgevoerd door het onafhankelijke Apple Watch-onderzoeksbureau Wristly. Aan dit onderzoek hebben 1.000 kopers van de Apple Watch meegedaan.

Van de mensen in het onderzoekspanel is 75% het er ”erg mee eens” of ”mee eens” dat ze meer staan sinds de aankoop van hun Apple Watch. Van de duizend mensen, vindt 67% dat ze meer lopen sinds de aankoop van hun smartwatch. 59% vindt dat ze nu gezondere keuzes maken en 57% vertelt zelfs meer te sporten.

'Apple Watch stimuleert gezonde levensstijl' toont onderzoek apple watch lifestyle changes 800x552 
'Apple Watch stimuleert gezonde levensstijl' toont onderzoek apple watch satisfaction features 800x546 002

Met de ingebouwde activiteiten-app op de Apple Watch blijkt 89% van de ondervraagden ”tevreden” of ”erg tevreden” te zijn. Met de hartslagsensor is 80% van de kopers ook tevreden. De fitnessapp in de Apple Watch scoort een tevredenheidspercentage van 75%.

De Apple Watch bevat een hartslagsensor, hierdoor is het horloge in staat om accuraat uit te rekenen hoeveel calorieën je verbrandt. Als je lang stil zit, geeft het horloge een melding om even op te staan. Daarnaast is het op het horloge duidelijk te zien hoe actief je bent op een dag. Onderzoekers kwamen er achter dat veel klanten positief beïnvloed zijn op hun levensstijl maar dit zelf niet verwacht hadden.

Van de 1000 mensen, bleek 86% de Apple Watch dagelijks te dragen. 12.3% van de gebruikers draagt de Apple Watch bijna alle dagen. Sommige mensen dragen de Apple Watch een aantal dagen achter elkaar niet, bij dit onderzoek waren die mensen 1.3% van de onderzochten. 3 mensen vertelden dat ze de Apple Watch niet meer dragen.

Bron: MacRumours

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters