Apple Watch verkoop daalt met 55 procent

Verkoopcijfers van de Apple Watch zijn in het afgelopen kwartaal met 55 procent gedaald, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar werden er in Q2 nog 3,6 miljoen units verkocht, dit jaar slechts 1,6 miljoen. Dit heeft grote invloed op het totaal aantal smartwatches dat in Q2 is verkocht. Apple Watch heeft namelijk een marktaandeel van ongeveer 50 procent op de smartwatch markt.

De reden dat de smartwatch tak van Apple een flinke klap krijgt laat zich eenvoudig raden. De early adopters zijn inmiddels allemaal voorzien van een smartwatch. De Apple Watch is meer dan een jaar geleden uitgekomen en het wachten is dus op een versie 2 van het polshorloge. De Apple Watch 2 wordt in september verwacht. wanneer ook de nieuwe iPhone zal worden gepresenteerd.

Bij de concurrenten zijn de cijfers juist erg positief

Hoewel Apple dus een flinke terugloop ziet in de verkoopaantallen van de Apple Watch zien, zien andere fabrikanten juist een aanzienlijke toename in de verkoop van het aantal smartwatches. Dit geeft aan dat de markt voor deze wearables zeker nog niet verzadigd is. Zowel Samsung, Lenovo LG en Garmin meldden dat de verkoopcijfers van smartwatches met meer dan een kwart gestegen zijn.

Traditionele horlogemakers zijn in aantocht

De huidige producenten van smartwatches zijn vooral telefoonfabrikanten. De markt van smartwatch De verwachting is dat traditionele horlogemakers zich steeds meer op deze markt  gaan focussen. Een welkom bericht als je het ons vraagt, want de finesse het maken van een tijdloos uurwerk is toch het beste aan de echte vakman over te laten.

Smartstrap in plaats van smartwatch

Een nadeel van de smartwatch is dat als het horloge uitstaat, je een zwart vlak om je pols hebt zitten. Daar waar een traditioneel horloge voornamelijk een sierraad is voor de man, is de smartwatch echt een gebruiksvoorwerp. De ontwikkeling van de smartstrap zou de voordelen van de smartwatch en die van het traditionele horloge kunnen combineren. Mont Blanc kwam vorig jaar met de e-strap op de proppen. Een oled display dat aan de horlogeband kon worden bevestigd. Dit is een ontwikkeling waar we reikhalzend naar uitkijken.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters