‘Apple Watch wordt gewoon op tijd geleverd’

De eerste lading Apple Watches die de klant krijgt, wordt gewoon op tijd geleverd. De smartwatches zijn nu onderweg naar de verspreidpunten in de Verenigde Staten.

Apple Watch-leverancier GT Advanced is failliet

Dit meldt een bron tegenover MacRumors. Sinds 10 april kunnen klanten in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan en Groot-Brittannië de Apple Watch bestellen. Binnen zes uur was de smartwatch volledig uitverkocht.

Daarna werd er een ruime leverperiode genoemd. De Apple Watch zou tussen 24 april en 8 mei geleverd worden. Nu lijkt het erop dat de Apple Watch ‘gewoon’ op 24 april bij de klanten terecht komt.

Of dat echt zo is, weten de klanten natuurlijk pas over drie dagen. De productie van de Apple Watch zou in ieder geval niet zo van een leien dakje gaan. Zo zou de productie van de trilmotors nogal lastig gaan. Deze trilmotors regelen de vibraties die de smartwatch geeft.

Ook de productie van het scherm van de Apple Watch gaat minder snel dan verwacht. LG Display produceert deze schermpjes. Problemen met de levensduur en de kleurenweergave van het scherm van de Apple Watch zouden hieraan ten grondslag liggen.

Apple is door, of ondanks, de problemen in staat om 2 tot 3 miljoen exemplaren van de Apple Watch per maand te produceren. Verreweg de populairste variant is de Apple Watch Sport Edition, de goedkoopste variant van de Apple Watch. Deze kost minimaal 399 euro.

Ondertussen zou de duurste variant, de Apple Watch Edition, nog geen 1 procent van de verkopen innemen. Dit product kost minimaal 11 duizend euro.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters