WatchOS 3 maakt de Apple Watch compleet

Apple kondigde eerder dit jaar WatchOS 3 aan, de volgende grote update voor de Apple Watch. Het slimme horloge van Apple wordt onder andere een stuk sneller.

WatchOS 3

Apple begon het event met een aantal feitjes over het succesverhaal van de App Store, maar de focus ging al snel naar WatchOS 3, de volgende grote update voor het besturingssysteem van de Apple Watch. WatchOS 3 lost een van de grootste problemen van de Apple Watch op: apps worden soms zo traag opgestart dat je net zo goed je iPhone uit je zak kunt halen. WatchOS 3 lost dat probleem op door je favoriete apps in de achtergrond draaiende te houden. Apple demonstreerde hoeveel sneller WatchOS 3 is door een demo video van WatchOS 2 te tonen. Ergens is het krom dat je een eigen grote update moet promoten door aan te tonen hoe traag je vorige update was, maar dat maakt er de resultaten niet minder indrukwekkend op!

WatchOS 3

Volgens Apple is de Apple Watch nu zeven keer zo snel. Erg tof, maar had dit niet al in de eerste plaats het geval moeten zijn? Ook is het de vraag wat de impact hiervan op je accuduur gaat zijn. De knop aan de zijkant van de Apple Watch opent nu je dock met apps, in plaats van het communication scherm, en heet nu de ‘Dock Button’. Apps van derde partijen kun je vanaf WatchOS 3 ook in je dock zetten.

Nieuwe interface

Ook kun je nu van de onderkant van het scherm omhoog swipen voor een control center, vergelijkbaar met iOS op iPhone’s en iPad’s. Daarnaast is de interface van de Apple Watch voor een groot deel compleet vernieuwd. Het systeem werkt veel intu├»tiever en brengt gebruikers sneller bij de apps die ze willen gebruiken. De Glances lijken verleden tijd, maar daar krijgen gebruikers wel een veel duidelijkere interface voor terug.

WatchOS 3

Ook is er een nieuw toetsenbord genaamd Scribble, waarmee je met de hand kunt schrijven op je Apple Watch. Google introduceerde onlangs een soortgelijke functie met Android Wear 2.0. Apple heeft ook een nieuwe SOS-functie aangekondigd waarmee gebruikers snel 112 kunnen bellen. Als je de Dock Button ingedrukt houdt worden de hulpdiensten automatisch gebeld en wordt je locatie automatisch naar je vrienden verstuurd.

Fitness en gezondheid

Het wordt nu ook makkelijker om je Activities met je familie en vrienden te delen, dus bijvoorbeeld hoeveel meter je vandaag gelopen hebt. Fitbit is juist zo succesvol door het sociale component van de app, dus het lijkt een wijze zet van Apple te zijn om ook daar mee de nadruk op te leggen. De update naar WatchOS 3 maakt de Apple Watch ook een stuk gebruiksvriendelijker voor rolstoelgebruikers.

WatchOS 3

Naast dat de software nu ook hun bewegingen kan registreren zal het slimme horloge hen bijvoorbeeld vertellen dat het tijd is om even te gaan rijden, in plaats van op te gaan staan. Apple kondigde tijdens zijn presentatie ook een nieuwe app voor de Apple Watch aan, genaamd Breath. Veel recente onderzoeken wijzen erop dat de manier waarop je ademhaalt een grote invloed heeft op je gezondheid. Breath helpt je even een rustmomentje te vinden en helpt je met op de juiste manier ademhalen.

 

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters