Waterdichtheid iPhone 7 valt niet onder garantie en is niet blijvend

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn waterdicht, maar toch is het misschien verstandig om je vlaggenschip droog te houden. De waterdichtheid valt immers niet onder je garantie.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Apple kondigde afgelopen woensdag vol trots aan dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus stof- en waterbestendig genoeg zijn om de IP67 certificatie te ontvangen. Dat betekent dat je het toestel tot ongeveer een meter diep in het water kunt houden voor maximaal dertig minuten, aldus Apple. Het is een toevoeging waar fans al jaren op hopen. Toch zul je na de aanschaf van de prijzige iPhone 7 of iPhone 7 Plus waarschijnlijk je toestel liever gewoon boven water houden.

Waterdichtheid

iPhone 7 waterdichtheidDat komt doordat waterschade niet onder je garantie valt, dus je kunt niet bij Apple terecht nadat er water in je iPhone is gekomen. Nu zul je denken, dan houd ik het toestel toch gewoon maximaal dertig minuten onder water? Ook dat kun je misschien maar beter niet doen, want in de kleine lettertjes staat dat de stof- en waterbestendigheid geen permanente conditie is en dus met de tijd af kan nemen door normaal gebruik. In andere woorden, na een tijdje kan het opeens zo zijn dat je iPhone 7 of iPhone 7 Plus wel water doorlaat, iets wat je natuurlijk niet kunt voorspellen.

Garantie

Mede daarom valt waterschade van interne componenten niet onder de garantie van Apple. De waterdichtheid van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus komt naar verluidt overeen met die van de beschermen tegen vloeistoffen van de originele Apple Watch. Toen beweerde Apple dat zijn slimme horloge bestendig is tegen waterdruppels en stof, maar dat het afgeraden wordt om de Apple Watch echt compleet onder water te houden. Het kan dus wel in theorie, maar het is wellicht niet de meest verstandige beslissing als je net honderden euro’s aan een nieuw vlaggenschip hebt besteed.

Samsung

Toch is Apple hier niet de enige in. Ook de garantie van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge noemt specifiek dat waterschade er niet onder valt, ondanks het feit dat beide toestellen een IP68 certificatie hebben. Dat komt mede doordat je als bedrijf en als consument onmogelijk kan bewijzen of het toestel niet te lang of te diep onder water gehouden is. Het is dus duidelijk dat je met welke smartphone dan ook goed op moet passen hoe je met de waterdichtheid omgaat, want uiteindelijk sta je er na waterschade alleen voor.

Bron: iDrop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Pauline -

  Helaas hier het bewijs dat de iPhone’s NIET waterdicht zijn… (had ik dit artikel maar eerder gelezen! Als het kalf verdronken is, dempt men de put…) wat nou 1 meter, 30 min… 20 seconden 30 cm en hij is gewoon stuk… idd geen garantie, dikke pech… de coulance regeling was dat ik ‘m om mocht ruilen voor een nieuwe voor de helft van de prijs! 🙁

  1. BJ -

   Ik heb helaas hetzelfde meegemaakt, heel kort in het water geweest en meteen deed de home button het niet meer.
   Gelukkig heeft m’n inboedelverzekering de schade vergoed.

   Die coulance waar je het over hebt is trouwens geen coulance maar gewoon een standaard regeling. Ik kon die van mij ook inruilen en voor 400,- een nieuwe krijgen. Gaat om de 128gb zwart.

   Al met al belachelijk dat ze ‘m waterdicht noemen!

 2. Rick -

  Dit noem ik gewoon misleidende reclame. Als ze reclame maken voor waterdicht moeten ze de garantie ook dekken. Anders moeten ze er ook geen reclame over maken.

   1. gio -

    slaat nergens op, sony lost de problemen namelijk prima op als er toch water in je waterdichte toestel komt. zelf goede ervaring mee gehad. er zijn dus gewoon merken die wel hun beloftes nakomen

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters