Waterdichtheid iPhone 7 valt niet onder garantie en is niet blijvend

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn waterdicht, maar toch is het misschien verstandig om je vlaggenschip droog te houden. De waterdichtheid valt immers niet onder je garantie.

iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Apple kondigde afgelopen woensdag vol trots aan dat de iPhone 7 en iPhone 7 Plus stof- en waterbestendig genoeg zijn om de IP67 certificatie te ontvangen. Dat betekent dat je het toestel tot ongeveer een meter diep in het water kunt houden voor maximaal dertig minuten, aldus Apple. Het is een toevoeging waar fans al jaren op hopen. Toch zul je na de aanschaf van de prijzige iPhone 7 of iPhone 7 Plus waarschijnlijk je toestel liever gewoon boven water houden.

Waterdichtheid

iPhone 7 waterdichtheidDat komt doordat waterschade niet onder je garantie valt, dus je kunt niet bij Apple terecht nadat er water in je iPhone is gekomen. Nu zul je denken, dan houd ik het toestel toch gewoon maximaal dertig minuten onder water? Ook dat kun je misschien maar beter niet doen, want in de kleine lettertjes staat dat de stof- en waterbestendigheid geen permanente conditie is en dus met de tijd af kan nemen door normaal gebruik. In andere woorden, na een tijdje kan het opeens zo zijn dat je iPhone 7 of iPhone 7 Plus wel water doorlaat, iets wat je natuurlijk niet kunt voorspellen.

Garantie

Mede daarom valt waterschade van interne componenten niet onder de garantie van Apple. De waterdichtheid van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus komt naar verluidt overeen met die van de beschermen tegen vloeistoffen van de originele Apple Watch. Toen beweerde Apple dat zijn slimme horloge bestendig is tegen waterdruppels en stof, maar dat het afgeraden wordt om de Apple Watch echt compleet onder water te houden. Het kan dus wel in theorie, maar het is wellicht niet de meest verstandige beslissing als je net honderden euro’s aan een nieuw vlaggenschip hebt besteed.

Samsung

Toch is Apple hier niet de enige in. Ook de garantie van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge noemt specifiek dat waterschade er niet onder valt, ondanks het feit dat beide toestellen een IP68 certificatie hebben. Dat komt mede doordat je als bedrijf en als consument onmogelijk kan bewijzen of het toestel niet te lang of te diep onder water gehouden is. Het is dus duidelijk dat je met welke smartphone dan ook goed op moet passen hoe je met de waterdichtheid omgaat, want uiteindelijk sta je er na waterschade alleen voor.

Bron: iDrop

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters