Apple weet eigen simkaart tot nieuwe standaard te bombarderen

Het ETSI heeft een besluit genomen omtrent de nieuwe standaard voor simkaarten. Het ontwerp van Apple is door het ETSI tot nieuwe standaard verkozen.

Apple heeft alles op alles gezet om haar eigen ontwerp voor de nog kleinere micro-sim door te drukken bij het ETSI. Het ETSI bombardeert ontwerpen in samenspraak met providers en producenten tot een standaard en bij de vierde generatie simkaarten was er een hoop kabaal onder de fabrikanten. Er waren twee kampen die tegen elkaar streden, de provider en Apple aan de ene kant en Nokia, RIM en Motorola aan de andere kant.

Nadat Apple flink wat water bij de wijn heeft moeten doen, lijkt het erop dat andere fabrikanten ook akkoord zijn gegaan met de nieuwe standaard. Apple heeft ondermeer het design nog aangepast van de simkaart zodat hij niet kan blijven steken in een toestel. Ook heeft de fabrikant beloofd dat het geen licentiegeld gaat vragen voor haar standaard aan concurrenten.

Het European Telecommunications Standards Institute heeft dan ook nu besloten dat de 4FF standaard van Apple overgenomen zal gaan worden, al benoemt het orgaan niet de fabrikant direct. Het nieuwe type simkaart zal 40 procent kleiner zijn dan de huidige simkaarten. Alleen het stukje koper zal over blijven en al het plastic zal gaan verdwijnen. De nieuwe afmetingen van de simkaart zullen 12.3mm breed, 8.8mm lang en 0.67mm dik worden.

De nieuwe standaard zal waarschijnlijk over een jaar of twee geïmplementeerd worden door fabrikanten in hun toestellen. Rond die tijd zullen ook operators de nieuwe simkaart gaan ondersteunen.

Apple simkaart 

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters