Apple weet evenveel iPads te verkopen maar meer iPhones

Apple heeft bekend gemaakt dat het 33.8 miljoen iPhones heeft verkocht in een enkel kwartaal. De afzet van iPads bleef stabiel en ook de omzet en de winst vielen opnieuw positief uit.

Apple laat weten dat het een erg goed kwartaal achter de rug heeft. De fabrikant wist opnieuw meer iPhones weg te zetten, ondanks dat het aantal verkochte iPads gelijk bleef in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar 2013. In totaal wist Apple 33.8 miljoen iPhones te verkopen in Q4; een stijging van 22 procent vergeleken met een jaar eerder. Desondanks bleef het aantal verkochte iPads nagenoeg stabiel met 14.1 miljoen stuks; een stijging van 5 procent.

De gemiddelde verkoopprijs van een iPhone daalde opnieuw. Deze kwam uit op 577 dollar, daar waar het een kwartaal eerder nog 581 dollar was. Ook de gemiddelde verkoopprijs van een iPad daalde naar 439 dollar. De introductie van de iPhone 5C zal naar verwachting niet veel doen voor de gemiddelde verkoopprijs. Een sterke afzet van de iPhone 4S wel. Volgens Apple is de iPhone 4S het instapmodel van Apple, de iPhone 5C de middenmotor en de iPhone 5S het vlaggenschip van de fabrikant.

De omzet van Apple kwam uit op 37.5 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2013. De winst was 7.5 miljard dollar. Apple verwacht dat het de omzet opnieuw zal zien stijgen richting de 55 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2014. De kerstperiode is voor Apple altijd een gunstig jaargetij en met haar nieuwe line-up aan telefoons en tablets lijkt de fabrikant opnieuw records te gaan breken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters