Apple weigert app vanwege noodzakelijke registratie

Apple heeft afgelopen week een applicatie van een ontwikkelaar geweigerd omdat je je eerst moet registreren voordat je toegang hebt tot de functies van de app. Hiermee voegt de gigant weer een reden om een applicatie te weigeren aan haar assortiment toe.

App store limitations

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de toelatingsprocedure voor de App Store van Apple. Applicaties worden om de meest uiteenlopende redenen afgekeurd voor de winkel, maar nu heeft Apple wel een heel aparte reden gebruikt voor het afwijzen van een applicatie. Toen ontwikkelaar Nathan Weiner een update van zijn applicatie Read It Later wilde insturen, kreeg hij daarop het volgende mailtje terug van Apple:

  Hallo Nathan,

  Bedankt voor het insturen van Read It Later Free en Read It Later naar de App Store.

  We hebben je applicaties bekeken, maar we kunnen deze versies niet in de App Store opnemen omdat ze vereisen dat klanten zich registreren met persoonlijke informatie zonder account-gebaseerde functies te bieden. We hebben verdere details bijgevoegd om te helpen het probleem uit te leggen, en hopen dat je overweegt je applicatie te herzien en opnieuw in te sturen.

  Applicaties kunnen geen registratie vereisen voordat er toegang verleend wordt tot de functies en content van de app; dergelijke registratie moet optioneel zijn en gebonden zijn aan account-gebaseerde functies.

  Als je vragen hebt over dit antwoord, of het graag verder wilt bespreken, voel je vrij om op deze mail te beantwoorden. We kijken er naar uit je herziene applicaties te bekijken.

  Met vriendelijke groet,

  App Review Team
  iPhone Developer Program

In essentie is Read It Later een applicatie om links te synchroniseren tussen je PC, telefoon en eBook-reader, zodat je een interessante link even kunt opslaan als je er langs komt en vervolgens bijvoorbeeld in de trein kunt lezen. Uiteraard vereist deze applicatie een account, wat an sich geen probleem moet zijn voor de App Store. Volgens het team van Apple gaat het mis bij het feit dat je niets met de applicatie kunt voordat je ingelogd bent, maar dat is een beetje raar. Dat zou namelijk betekenen dat duizenden applicaties illegaal zijn in de app-store, waaronder veel Twitter-, Facebook- en Skype-clients. Gaat het hier om een foutje van Apple, of moeten ook andere programma’s vrezen voor deze nieuwe regel?

Bron: iPhone Club

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters