Apple werkt aan batterij op basis van waterstofcellen

Apple zou werken aan laptops en smartphones die worden aangedreven door waterstofcellen. Die kunnen weken vooruit zonder dat ze hoeven worden opgeladen.

apple water

Dat kan worden afgeleid uit patentaanvragen, die Apple onlangs heeft gedaan in de Verenigde Staten. Met de introductie van de batterij op waterstofcellen zijn zware en dikke batterijen voortaan overbodig, meldt de fabrikant.

Een brandstofcel op basis van waterstof verandert waterstof en zuurstof in water en elektrische energie. De technologie zal wellicht in de toekomst ook worden gebruikt om auto’s aan te drijven. Het afval is schoon: alleen water.

Apple vindt dat de Verenigde Staten af moet van zijn olieverslaving. ”De afhankelijkheid van ons land van fossiele brandstoffen heeft onze regering gedwongen om gecompliceerde politieke en militaire relaties met instabiele regeringen in het Midden-Oosten te onderhouden, en ook zijn onze kusten en onze burgers blootgesteld aan de gevaren van offshore-oliewinning”, meldt Apple in de Telegraph. ”Deze problemen hebben geleid tot een groter bewustzijn en de wens van consumenten om duurzame energiebronnen te gebruiken”, gaat Apple verder.

Waarbij uiteraard de andere voordelen, zoals kleinere en lichtere batterijen, niet uit het oog worden verloren, terwijl deze kleinere brandstofcellen ook nog eens veel en veel langer meegaan dan de huidige accu’s die in smartphones en laptops zitten.

Bron: Nu.nl, Daily Telegraph

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Angelo -

  Whahah die apple. Leuke stunt maar dit lijkt mij niet mogelijk. Iets laten werken op waterstof is dat de waterstof al in het apparaat/voortuig zit, maar dit is erg gevaarlijk. Met de nieuwere technieken word waterstof net voor het moment van ontbranden gemaakt.

  En wilt apple ineens zieltjes gaan winnen door zich zogenaamd drukt te maken over de olie industrie. Wat kost het het millieu wel niet om die flut telefoons en de rest te maken in china..?? Daar loopt al het gif van hun productie in de rivier. Verder zal het ding toch een keer geladen moeten worden, en deze energie komt van zo`n 250 kerncentrales hier in europa!! Zonne/licht energie is de juiste oplossing.. maar dit doet het design geen goed!!
  F**k appel!!

  1. Hendrie -

   Angelo, alias Apple Hater: houd je bek en houd je fijn bij je namaak iPhone! De telefoon die jij in de vreet hebt komt dankzij de ideeen van Apple! Sukkel!:Y

   1. Angelo -

    Ik schrijf wat ik wil, en hoef voor niemand mijn mond te houden.. zeker voor jou niet. Jij bent een erg ZIELIG als je zo reageerd.. zegt genoeg. En als je zo agresief doet.. kom maar op dan..!! Maak je maar bekend..eens kijken wie hier een grote jongen is.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters