Apple werkt aan batterij op basis van waterstofcellen

Apple zou werken aan laptops en smartphones die worden aangedreven door waterstofcellen. Die kunnen weken vooruit zonder dat ze hoeven worden opgeladen.

apple water

Dat kan worden afgeleid uit patentaanvragen, die Apple onlangs heeft gedaan in de Verenigde Staten. Met de introductie van de batterij op waterstofcellen zijn zware en dikke batterijen voortaan overbodig, meldt de fabrikant.

Een brandstofcel op basis van waterstof verandert waterstof en zuurstof in water en elektrische energie. De technologie zal wellicht in de toekomst ook worden gebruikt om auto’s aan te drijven. Het afval is schoon: alleen water.

Apple vindt dat de Verenigde Staten af moet van zijn olieverslaving. ”De afhankelijkheid van ons land van fossiele brandstoffen heeft onze regering gedwongen om gecompliceerde politieke en militaire relaties met instabiele regeringen in het Midden-Oosten te onderhouden, en ook zijn onze kusten en onze burgers blootgesteld aan de gevaren van offshore-oliewinning”, meldt Apple in de Telegraph. ”Deze problemen hebben geleid tot een groter bewustzijn en de wens van consumenten om duurzame energiebronnen te gebruiken”, gaat Apple verder.

Waarbij uiteraard de andere voordelen, zoals kleinere en lichtere batterijen, niet uit het oog worden verloren, terwijl deze kleinere brandstofcellen ook nog eens veel en veel langer meegaan dan de huidige accu’s die in smartphones en laptops zitten.

Bron: Nu.nl, Daily Telegraph

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters