Apple werkt aan batterij op basis van waterstofcellen

Apple zou werken aan laptops en smartphones die worden aangedreven door waterstofcellen. Die kunnen weken vooruit zonder dat ze hoeven worden opgeladen.

apple water

Dat kan worden afgeleid uit patentaanvragen, die Apple onlangs heeft gedaan in de Verenigde Staten. Met de introductie van de batterij op waterstofcellen zijn zware en dikke batterijen voortaan overbodig, meldt de fabrikant.

Een brandstofcel op basis van waterstof verandert waterstof en zuurstof in water en elektrische energie. De technologie zal wellicht in de toekomst ook worden gebruikt om auto’s aan te drijven. Het afval is schoon: alleen water.

Apple vindt dat de Verenigde Staten af moet van zijn olieverslaving. ”De afhankelijkheid van ons land van fossiele brandstoffen heeft onze regering gedwongen om gecompliceerde politieke en militaire relaties met instabiele regeringen in het Midden-Oosten te onderhouden, en ook zijn onze kusten en onze burgers blootgesteld aan de gevaren van offshore-oliewinning”, meldt Apple in de Telegraph. ”Deze problemen hebben geleid tot een groter bewustzijn en de wens van consumenten om duurzame energiebronnen te gebruiken”, gaat Apple verder.

Waarbij uiteraard de andere voordelen, zoals kleinere en lichtere batterijen, niet uit het oog worden verloren, terwijl deze kleinere brandstofcellen ook nog eens veel en veel langer meegaan dan de huidige accu’s die in smartphones en laptops zitten.

Bron: Nu.nl, Daily Telegraph

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters