‘Apple werkt aan iPhone voor opkomende markten’

Apple zou een nieuwe iPhone ontwikkelen die speciaal bedoeld is voor opkomende markten, zoals Azië en Latijns-Amerika. Het maakt hiervoor gebruik van een Intel-moden.

Apple iPhone 5c black
iPhone 5c

Dit stelt VentureBeat op basis van twee anonieme bronnen. In de speciale iPhone zit als het goed is de 7360 LTE-modem van Intel. Deze modem kan een internetsnelheid van maximaal 450 megabit per seconde aan en werkt op de nieuwste 4G-netwerken.

Geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe, goedkopere iPhone voor opkomende markten doen al langer de ronde. Eerder probeerde Apple met de iPhone 5c, die gemaakt was van kunststof, het al eens in een iets lager segment.

Apple zou voor de nieuwe betaalbare iPhone niet langer gebruikmaken van modems van Qualcomm. Dit betekent overigens niet dat de samenwerking tussen de twee Amerikaanse bedrijven nu ten einde is gelopen. Als het goed is krijgt de iPhone 6S wel een modem van Qualcomm.

Apple en Intel zouden ‘al maanden’ bezig zijn met de totstandkoming van een LTE-modem van Intel die in een iPhone moet komen. Apple-technici zouden hiervoor heen en weer reizen naar München, waar het onderzoekscentrum van Intel voor de nieuwe generatie 4G-modems is gevestigd.

Intel hoopt dat de samenwerking voor de betaalbare iPhone leidt tot een samenwerking voor de nieuwste, beste iPhones. Apple schijnt hier wel oren naar te hebben. “Het hebben van een tweede grote leverancier, zorgt ervoor dat Apple in relatie tot Qualcomm de bovenliggende partij wordt”, zegt een bron.

Intel moet wel een aantal deadlines halen. Anders kan de deal alsnog afketsen. Meer informatie over een betaalbare iPhone voor Zuid-Amerika en Azië ontbreekt nog. Waarschijnlijk moet de smartphone in 2016 op de markt komen.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters