‘Apple werkt aan iPhone voor opkomende markten’

Apple zou een nieuwe iPhone ontwikkelen die speciaal bedoeld is voor opkomende markten, zoals Azië en Latijns-Amerika. Het maakt hiervoor gebruik van een Intel-moden.

Apple iPhone 5c black
iPhone 5c

Dit stelt VentureBeat op basis van twee anonieme bronnen. In de speciale iPhone zit als het goed is de 7360 LTE-modem van Intel. Deze modem kan een internetsnelheid van maximaal 450 megabit per seconde aan en werkt op de nieuwste 4G-netwerken.

Geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe, goedkopere iPhone voor opkomende markten doen al langer de ronde. Eerder probeerde Apple met de iPhone 5c, die gemaakt was van kunststof, het al eens in een iets lager segment.

Apple zou voor de nieuwe betaalbare iPhone niet langer gebruikmaken van modems van Qualcomm. Dit betekent overigens niet dat de samenwerking tussen de twee Amerikaanse bedrijven nu ten einde is gelopen. Als het goed is krijgt de iPhone 6S wel een modem van Qualcomm.

Apple en Intel zouden ‘al maanden’ bezig zijn met de totstandkoming van een LTE-modem van Intel die in een iPhone moet komen. Apple-technici zouden hiervoor heen en weer reizen naar München, waar het onderzoekscentrum van Intel voor de nieuwe generatie 4G-modems is gevestigd.

Intel hoopt dat de samenwerking voor de betaalbare iPhone leidt tot een samenwerking voor de nieuwste, beste iPhones. Apple schijnt hier wel oren naar te hebben. “Het hebben van een tweede grote leverancier, zorgt ervoor dat Apple in relatie tot Qualcomm de bovenliggende partij wordt”, zegt een bron.

Intel moet wel een aantal deadlines halen. Anders kan de deal alsnog afketsen. Meer informatie over een betaalbare iPhone voor Zuid-Amerika en Azië ontbreekt nog. Waarschijnlijk moet de smartphone in 2016 op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters