‘Apple werkt aan iPhone voor opkomende markten’

Apple zou een nieuwe iPhone ontwikkelen die speciaal bedoeld is voor opkomende markten, zoals Azië en Latijns-Amerika. Het maakt hiervoor gebruik van een Intel-moden.

Apple iPhone 5c black
iPhone 5c

Dit stelt VentureBeat op basis van twee anonieme bronnen. In de speciale iPhone zit als het goed is de 7360 LTE-modem van Intel. Deze modem kan een internetsnelheid van maximaal 450 megabit per seconde aan en werkt op de nieuwste 4G-netwerken.

Geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe, goedkopere iPhone voor opkomende markten doen al langer de ronde. Eerder probeerde Apple met de iPhone 5c, die gemaakt was van kunststof, het al eens in een iets lager segment.

Apple zou voor de nieuwe betaalbare iPhone niet langer gebruikmaken van modems van Qualcomm. Dit betekent overigens niet dat de samenwerking tussen de twee Amerikaanse bedrijven nu ten einde is gelopen. Als het goed is krijgt de iPhone 6S wel een modem van Qualcomm.

Apple en Intel zouden ‘al maanden’ bezig zijn met de totstandkoming van een LTE-modem van Intel die in een iPhone moet komen. Apple-technici zouden hiervoor heen en weer reizen naar München, waar het onderzoekscentrum van Intel voor de nieuwe generatie 4G-modems is gevestigd.

Intel hoopt dat de samenwerking voor de betaalbare iPhone leidt tot een samenwerking voor de nieuwste, beste iPhones. Apple schijnt hier wel oren naar te hebben. “Het hebben van een tweede grote leverancier, zorgt ervoor dat Apple in relatie tot Qualcomm de bovenliggende partij wordt”, zegt een bron.

Intel moet wel een aantal deadlines halen. Anders kan de deal alsnog afketsen. Meer informatie over een betaalbare iPhone voor Zuid-Amerika en Azië ontbreekt nog. Waarschijnlijk moet de smartphone in 2016 op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters