'Apple werkt aan zonnecellen in scherm toekomstige iPhones'

Apple zou aan een techniek werken om vrijwel onzichtbare zonnecellen te verwerken in de schermen van toekomstige iPhones. Op die manier moet de batterij van het toestel veel langer mee kunnen gaan.

Apple klaagt Samsung aan voor laten lekken van patenten schermafbeelding 2013 11 10 om 234536

Een en ander is de conclusie van blogger Matt Margolis van Seeker Aplha investor blog. Hij heeft een aantal feiten naast elkaar gelegd waaruit de conclusie wordt getrokken dat Apple bezig is met een techniek om toekomstige iPhones op te laden met zonnecellen in het scherm. Ook de iPod Touch zou die techniek meekrijgen in de toekomst.

De zonnecellen kunnen technisch niet overweg met Gorilla Glass, en dat zou de reden zijn voor Apple om over te schakelen op saffierglas. Tot dusver waren schermen van dit glas te duur voor massaproductie; een scherm voor een iPhone kostte tot voor kort rond de 15 dollar. Die prijs is door nieuwe ontwikkelingen verlaagd naar zo’n 4 dollar, wat het aanzienlijk aantrekkelijker maakt om deze schermen in smartphones te verwerken.

Saffierglas zou het ook mogelijk maken om het hele scherm te veranderen in een vingerafdrukscanner, zoals nu verwerkt is in de homeknop van de iPhone 5S. Ook kan een toekomstige smartwatch van Apple met deze technologie worden uitgerust. En die vingerafdrukken kunnen waarschijnlijk ook worden benut om te betalen met het nieuwe mobiele betalingssysteem waar Apple achter de schermen aan werkt.

Mocht het Apple lukken om de zonnecellen in het scherm te gaan benutten om de iPhone daadwerkelijk op te laden, dan kan het toestel wel eens aanzienlijk dunner worden, omdat er dan een stuk van de batterij af kan.

Zoals gebruikelijk beantwoordt Apple geen enkele vraag over toekomstige producten, maar blogger Margolis heeft het allemaal keurig op een rij gezet. Deals met de benodigde bedrijven en leveranciers geven het verhaal geloofwaardigheid. Daarboven geldt dat Apple zich voor zijn gebouwen en dataservers al heeft gecommitteerd aan het gebruik van zonne-energie om de milieubelasting te verminderen.

Bron: i4u

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters