'Apple werkt aan zonnecellen in scherm toekomstige iPhones'

Apple zou aan een techniek werken om vrijwel onzichtbare zonnecellen te verwerken in de schermen van toekomstige iPhones. Op die manier moet de batterij van het toestel veel langer mee kunnen gaan.

Apple klaagt Samsung aan voor laten lekken van patenten schermafbeelding 2013 11 10 om 234536

Een en ander is de conclusie van blogger Matt Margolis van Seeker Aplha investor blog. Hij heeft een aantal feiten naast elkaar gelegd waaruit de conclusie wordt getrokken dat Apple bezig is met een techniek om toekomstige iPhones op te laden met zonnecellen in het scherm. Ook de iPod Touch zou die techniek meekrijgen in de toekomst.

De zonnecellen kunnen technisch niet overweg met Gorilla Glass, en dat zou de reden zijn voor Apple om over te schakelen op saffierglas. Tot dusver waren schermen van dit glas te duur voor massaproductie; een scherm voor een iPhone kostte tot voor kort rond de 15 dollar. Die prijs is door nieuwe ontwikkelingen verlaagd naar zo’n 4 dollar, wat het aanzienlijk aantrekkelijker maakt om deze schermen in smartphones te verwerken.

Saffierglas zou het ook mogelijk maken om het hele scherm te veranderen in een vingerafdrukscanner, zoals nu verwerkt is in de homeknop van de iPhone 5S. Ook kan een toekomstige smartwatch van Apple met deze technologie worden uitgerust. En die vingerafdrukken kunnen waarschijnlijk ook worden benut om te betalen met het nieuwe mobiele betalingssysteem waar Apple achter de schermen aan werkt.

Mocht het Apple lukken om de zonnecellen in het scherm te gaan benutten om de iPhone daadwerkelijk op te laden, dan kan het toestel wel eens aanzienlijk dunner worden, omdat er dan een stuk van de batterij af kan.

Zoals gebruikelijk beantwoordt Apple geen enkele vraag over toekomstige producten, maar blogger Margolis heeft het allemaal keurig op een rij gezet. Deals met de benodigde bedrijven en leveranciers geven het verhaal geloofwaardigheid. Daarboven geldt dat Apple zich voor zijn gebouwen en dataservers al heeft gecommitteerd aan het gebruik van zonne-energie om de milieubelasting te verminderen.

Bron: i4u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters