'Apple wil 85-90 miljoen iPhones 6S klaar hebben voor 31 december'

Apple verwacht blijkbaar een hele hoop van de iPhone 6S (Plus), die in september wordt bekendgemaakt. Toeleveringsbedrijven is verzocht om voor 85 tot 90 miljoen nieuwe iPhones onderdelen te leveren. Die denkt Apple te gaan verkopen tussen de lanceerdatum en het einde van het jaar.

Apple iPhone 6 Plus hoofdfoto

Diverse bronnen maken melding van de opdracht van Apple aan zijn toeleveringsbedrijven om voor een historisch groot aantal iPhones nieuwe onderdelen te produceren. In de afgelopen twee kwartalen verkocht Apple 74,5 en 61 miljoen iPhones. In het huidige kwartaal zullen er waarschijnlijk rond vijftig miljoen de toonbank over gaan. De elektronicagigant denkt dat na de lancering van de nieuwe iPhone de vraag nog eens extra zal aantrekken. Meestal is dat ook zo, maar 90 miljoen verkochte iPhones in één kwartaal zou wel een historisch record betekenen.

Er zou ook een nieuwe kleur aan het palet van de iPhone-productielijnen worden toegevoegd. Een roze iPhone zou erbij komen, bovenop de zilveren, zwarte en goudkleurige exemplaren die er al zijn.

De nieuwe iPhone 6S zal upgrades bevatten ten opzichte van de huidige iPhone 6 (Plus). Niet verrassend is een extra softwaretweak, een betere processor en een iets steviger behuizing zodat straks niemand meer kan zeuren over een verbogen iPhone als hij er per ongeluk op is gaan zitten. Nieuwe mogelijkheden ontstaan door een nieuwsoortig Force Touch scherm, dat kan aanvoelen hoe hard erop wordt getikt of geklopt. Een stevige klop geeft dan een andere reactie dan een voorzichtig tikje. Een betere antenne en een update voor de camera’s liggen ook voor de hand. Het ontwerp wordt niet gewijzigd. De nieuwe iPhones 6S en 6S Plus worden een heel klein beetje dikker dan de huidige generatie, vanwege het nieuwe scherm.

'Apple wil 85-90 miljoen iPhones 6S klaar hebben voor 31 december' 13fdc7ef298fc646f30c6216778665cf 
Verkoop iPhone per kwartaal, Wikipedia

Bron: Venturebeat

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters