Apple wil adoptie van nog kleinere simkaart

Apple heeft voorgesteld om als nieuwe standaard een nog kleinere simkaar te adopteren. Hierdoor kunnen producenten volgens de fabrikant nog dunnere producten fabriceren.

Apple lijkt op elk vlak te blijven innoveren en daar waar de producent al als eerste de micro-sim wist aan te kondigen en in gebruik wist te nemen, doet de producent er wederom een schepje bovenop. Het leek er eerst op dat Apple een ingebouwde simkaart zou gaan gebruiken die de gebruiker zelf niet kan vervangen, maar eentje die telco’s wel kunnen overschrijven met speciale apparatuur. Providers waren echter niet gecharmeerd van deze plannen en naar verluid zag Apple dan ook niet veel later af van een geïntegreerde simkaart.

Desondanks heeft de producent uit Amerika nu een nieuw voorstel ingediend bij de European telecoms standards body. Het orgaan gaat in Europa over standaardisering van telecomapperatuur om zo de consument en producent van gemakt te voorzien en ontwikkeling in de arm te werken. Onduidelijk is nog hoe groot de simkaart moet gaan worden maar de adoptie van een dergelijk nieuwe kaart kan bij tegenwerking van concurrenten van Apple meer dan 18 maanden duren. Mocht de gehele industrie zich achter de kaart scharen echter, dan kan het binnen enkele maanden als standaard gebombardeerd worden.

Provider Orange heeft al aangegeven dat het deze stap van Apple ondersteund en dat de provider zich achter de standaard zal gaan scharen. Duidelijk is wel dat de simkaart een stuk kleiner dan de micro-sim zal moeten gaan worden. Tot nog toe is Apple de enige producent die gebruik maakt van deze nieuwe variant simkaarten.

Micro-sim 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters