Apple wil adoptie van nog kleinere simkaart

Apple heeft voorgesteld om als nieuwe standaard een nog kleinere simkaar te adopteren. Hierdoor kunnen producenten volgens de fabrikant nog dunnere producten fabriceren.

Apple lijkt op elk vlak te blijven innoveren en daar waar de producent al als eerste de micro-sim wist aan te kondigen en in gebruik wist te nemen, doet de producent er wederom een schepje bovenop. Het leek er eerst op dat Apple een ingebouwde simkaart zou gaan gebruiken die de gebruiker zelf niet kan vervangen, maar eentje die telco’s wel kunnen overschrijven met speciale apparatuur. Providers waren echter niet gecharmeerd van deze plannen en naar verluid zag Apple dan ook niet veel later af van een geïntegreerde simkaart.

Desondanks heeft de producent uit Amerika nu een nieuw voorstel ingediend bij de European telecoms standards body. Het orgaan gaat in Europa over standaardisering van telecomapperatuur om zo de consument en producent van gemakt te voorzien en ontwikkeling in de arm te werken. Onduidelijk is nog hoe groot de simkaart moet gaan worden maar de adoptie van een dergelijk nieuwe kaart kan bij tegenwerking van concurrenten van Apple meer dan 18 maanden duren. Mocht de gehele industrie zich achter de kaart scharen echter, dan kan het binnen enkele maanden als standaard gebombardeerd worden.

Provider Orange heeft al aangegeven dat het deze stap van Apple ondersteund en dat de provider zich achter de standaard zal gaan scharen. Duidelijk is wel dat de simkaart een stuk kleiner dan de micro-sim zal moeten gaan worden. Tot nog toe is Apple de enige producent die gebruik maakt van deze nieuwe variant simkaarten.

Micro-sim 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rene -

    Een kleinere simkaart is toch niet handig als je regelmatig van toestel switcht? Ok, je kan meerde simkaarts hebben met het zelfde nummmer maar dan nog.

  2. Samsung-Rules -

    Na de eerste drie regels lees ik niet verderomdat dit nergens op slaat. Ik maak iedere dag tig toestellen open van 5 verschillende merken, en ben er nog niet 1 tegen gekomen waar geen plaats meer zou zijn voor een gewone simkaart.. ik denk dat apple een vaste sim wilt zoals ze al eerder hebben aangekondigd.. zal in amerika ook wel gaan gebeuren.. zoals de rfid chip bij alle amerikanen in 2013.. totale controle is waar de elite op uit zijn, net zoals met de nfc chip!!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters