‘Apple wil als provider aan de slag in Europa en VS’

Apple als provider: het is niet langer ondenkbaar. De Amerikaanse fabrikant zou de mogelijkheid onderzoeken om als virtuele provider aan de slag te gaan in zowel de Verenigde Staten als Europa.

De consequenties van Apple's simkaart Apple SIM
Zo kies je met Apple SIM je provider

Dat melden bronnen dichtbij Apple tegenover Business Insider. Virtuele providers gebruiken het mobiele netwerk van andere providers. Zo gebruikt Simyo in Nederland het KPN-netwerk en zit Ben op het netwerk van T-Mobile.

Apple wil nu ook een virtuele provider worden, en onderzoekt nu een plan waarin meerdere netwerken gebruikt kunnen worden. De smartphone van de gebruiker wisselt dan automatisch naar het netwerk dat het beste bereik heeft. De realisering van zo’n virtuele provider zou een jaar of vijf moeten duren.

Apple zou hier al voorzichtig mee aan het testen zijn, en het is maar de vraag of de plannen van de fabrikant ooit uit de testfase komen. Deze tests zouden plaats vinden in de Verenigde Staten en Apple spreekt waarschijnlijk ook al met Europese providers.

Een ingebouwde simkaart in een smartphone zou een belangrijke rol spelen bij de realisering van virtuele provider Apple. Hierdoor kun je van provider wisselen zonder dat je je simkaart hoeft te vervangen. Deze ingebouwde simkaart zit al in de Amerikaanse iPad mini 3.

Apple neemt samen met Samsung en brancheorganisatie GSAM het voortouw in de realisering van een standaard voor een ingebouwde simkaart. Mede hierdoor kunnen mensen straks een iPhone-abonnement direct bij Apple afsluiten en dus niet bij een provider. Vervolgens kun je dan in Nederland in theorie het netwerk van zowel KPN, Vodafone, T-Mobile als – tegen die tijd – Tele2 gebruiken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters