‘Apple wil als provider aan de slag in Europa en VS’

Apple als provider: het is niet langer ondenkbaar. De Amerikaanse fabrikant zou de mogelijkheid onderzoeken om als virtuele provider aan de slag te gaan in zowel de Verenigde Staten als Europa.

De consequenties van Apple's simkaart Apple SIM
Zo kies je met Apple SIM je provider

Dat melden bronnen dichtbij Apple tegenover Business Insider. Virtuele providers gebruiken het mobiele netwerk van andere providers. Zo gebruikt Simyo in Nederland het KPN-netwerk en zit Ben op het netwerk van T-Mobile.

Apple wil nu ook een virtuele provider worden, en onderzoekt nu een plan waarin meerdere netwerken gebruikt kunnen worden. De smartphone van de gebruiker wisselt dan automatisch naar het netwerk dat het beste bereik heeft. De realisering van zo’n virtuele provider zou een jaar of vijf moeten duren.

Apple zou hier al voorzichtig mee aan het testen zijn, en het is maar de vraag of de plannen van de fabrikant ooit uit de testfase komen. Deze tests zouden plaats vinden in de Verenigde Staten en Apple spreekt waarschijnlijk ook al met Europese providers.

Een ingebouwde simkaart in een smartphone zou een belangrijke rol spelen bij de realisering van virtuele provider Apple. Hierdoor kun je van provider wisselen zonder dat je je simkaart hoeft te vervangen. Deze ingebouwde simkaart zit al in de Amerikaanse iPad mini 3.

Apple neemt samen met Samsung en brancheorganisatie GSAM het voortouw in de realisering van een standaard voor een ingebouwde simkaart. Mede hierdoor kunnen mensen straks een iPhone-abonnement direct bij Apple afsluiten en dus niet bij een provider. Vervolgens kun je dan in Nederland in theorie het netwerk van zowel KPN, Vodafone, T-Mobile als – tegen die tijd – Tele2 gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters