'Apple wil Beats by Dr Dre inlijven voor 3.2 miljard dollar'

Apple is naar verluidt van plan om Beats by Dr Dre in te lijven. Het bedrijf wil de accessoiremaker voor 3.2 miljard dollar overnemen.

Het nieuws is afkomstig van het Financial Times, dat zich op zijn beurt weer beroept op anonieme bronnen binnen de twee bedrijven. Volgens het FT zijn de onderhandelingen zo goed als afgerond en zal het nieuws door beide bedrijven volgende week aangekondigd worden middels een persbericht. Apple heeft volgens de financiële krant 3.2 miljard dollar over voor Beats by Dr Dre. Het zou de grootste overname van Apple zijn in diens geschiedenis.

Beats is vooral bekend van de populaire headsets die het bedrijf al een aantal jaar ontwikkelt. Daarnaast heeft het bedrijf onlangs ook een eigen muziekservice geïntroduceerd dat een directe concurrent is van onder meer Spotify. Na de overname zal het management van Beats rapporteren aan Tim Cook, de CEO van Apple, aldus de bron.

Apple zou vooral interesse in Beats hebben omdat het bedrijf bijzonder populair is momenteel en een goed imago heeft. Apple wil haar eigen merk weer meer onder de aandacht brengen om zo de populariteit van concurrenten af te zwakken. Op het marketinggebied doet Apple de laatste twee jaar het steeds slechter, zo blijkt uit interne e-mails van het bedrijf.

Eerder wist fabrikant HTC een gedeelte van Beats in te lijven. Deze aandelen heeft HTC echter vorig jaar weer van de hand gedaan. De samenwerking tussen de twee bedrijven is dan ook gestopt.

Apple Beats by Dre 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters