Apple wil drie Samsungtelefoons en een tablet van Amerikaanse markt weren

Apple heeft in de geruchtmakende rechtszaak tegen Samsung over mogelijk geschonden patenten zijn eis op tafel gelegd. Drie Samsung-telefoons en een tablet moeten worden geweerd van de Amerikaanse markt.

Apple Samsung

Het gaat om nieuwste Samsungtoestellen die in Amerika bekend staan onder de naam Galaxy S 4G, Infuse 4G, Droid Charge en de Galaxy Tab 10.1. Apple meldt dat deze apparaten zeker drie van zijn design-patenten schenden, en ook nog een ander patent.

Apple wil een soort tussenvonnis van de Californische rechtbank over het van de Amerikaanse markt weren van deze toestellen. Dat betekent dat Samsung ze niet meer naar de VS mag exporteren.

”Een tussenvonnis is niet alleen nodig om de rechten van Apple te beschermen, maar ook ter bescherming van het publieke belang”, meent Apple in zijn eis. Apple gaat ervan uit dat de zaak rond patentschending al bewezen is, en dat daarom het publieke belang ermee is gediend dat de Samsung-producten nu al tegen een importverbod aanlopen, totdat defintief vonnis is gewezen. Dus vooruitlopend op het vonnis wil Apple Samsung al de voet dwars zetten.

Apple meldt hierbij nog dreigend dat het importverbod zich nu nog alleen uitstrekt tot de vier genoemde modellen, waarbij de Galaxy S2 en de Galaxy Tab 8.9 – die in de VS alleen nog maar zijn aangekondigd, maar nog niet in de winkels liggen – nog even buiten schot blijven. Maar Apple meldt alvast dat ook deze apparaten op de korrel kunnen worden genomen via een verzoek om een tussenvonnis.

Samsung maakte ook bekend dat het bedrijf stopt met een aantal van zijn eigen claims tegen Apple. Dit zou Samsung doen om de rechtszaak te ‘stroomlijnen’. In de Amerikaanse rechtszaak – er lopen er vier in even zoveel landen, waaronder Zuid-Korea – richt Samsung zich voornamelijk op de verdediging tegen de aantijgingen van Apple.

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. jisiwa -

  Apple heeft groot gelijk om dit soort onzin gelijk de kop in te drukken. Wat zou Rembrandt er van gevonden hebben als iemand de nachtwacht in zijn tijd had nageschilderd? …. Buiten dat zou niemand in de buurt zijn gekomen daar waar het gaat om zijn kwaliteit en finesse.
  De gemaakte nachtwacht kopie├źn zouden nooit het origineel kunnen benaderen. Dit geldt het ook voor de meeste Samsung toestellen….! Wannabe Apple…..helaas!

 2. DDDMen -

  Puur verkoopcijfers voorheen deed Apple niks nu ze weten dat Samsung hun grootste concurrent markt pakt in hun eigen land of andere gebieden komt Apple met rechtzaken.

  Apple gooit het op de design en interface van Samsung.
  Opzich niet zo heel dom maar wel erg triest.

  Als het bij Apple voor de windt gaat Qua verkoop hoor je ze niet.
  Zien ze dat hun markt verliezen en hun grootste concurrent met toestellen / tablets komen die dunner beter in specs en lichtelijk op de iPhone of iPad lijken komen ze met rechtzaken!

  Zo zag je vroeger dat Nokia de lul was en nu is het Samsung!
  Ik hoop dus ook daarom dat Samsung dit hele proces gaat winnen in tegenstelling tot Apple!

 3. ikke -

  Hopenlijk stopt Apple met die onzin zul je bedoelen want t is klinkklare bullshit wat ze verkondigen in de aantijgingen en er is niks bewezen en dat zal ook noiet gebeuren.
  Ze zijn allen maar bang van Samsung volgens mij. Zegt genoeg dat naast Samsung ook HTC en een stel andere rechtszaken hebben lopen TEGEN apple vanwege patentschending

  1. Hans -

   Dat kan niet zomaar, er lopen contracten en buiten de claims om zou het Samsung ook nog eens een behoorlijk stuk omzet kosten. Wel heb ik begrepen dat Apple zelf inmiddels met andere leveranciers bezig is voor na de contract periode. Samsung raakt Apple dus in ieder geval kwijt als klant.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters