Apple wil drie Samsungtelefoons en een tablet van Amerikaanse markt weren

Apple heeft in de geruchtmakende rechtszaak tegen Samsung over mogelijk geschonden patenten zijn eis op tafel gelegd. Drie Samsung-telefoons en een tablet moeten worden geweerd van de Amerikaanse markt.

Apple Samsung

Het gaat om nieuwste Samsungtoestellen die in Amerika bekend staan onder de naam Galaxy S 4G, Infuse 4G, Droid Charge en de Galaxy Tab 10.1. Apple meldt dat deze apparaten zeker drie van zijn design-patenten schenden, en ook nog een ander patent.

Apple wil een soort tussenvonnis van de Californische rechtbank over het van de Amerikaanse markt weren van deze toestellen. Dat betekent dat Samsung ze niet meer naar de VS mag exporteren.

”Een tussenvonnis is niet alleen nodig om de rechten van Apple te beschermen, maar ook ter bescherming van het publieke belang”, meent Apple in zijn eis. Apple gaat ervan uit dat de zaak rond patentschending al bewezen is, en dat daarom het publieke belang ermee is gediend dat de Samsung-producten nu al tegen een importverbod aanlopen, totdat defintief vonnis is gewezen. Dus vooruitlopend op het vonnis wil Apple Samsung al de voet dwars zetten.

Apple meldt hierbij nog dreigend dat het importverbod zich nu nog alleen uitstrekt tot de vier genoemde modellen, waarbij de Galaxy S2 en de Galaxy Tab 8.9 – die in de VS alleen nog maar zijn aangekondigd, maar nog niet in de winkels liggen – nog even buiten schot blijven. Maar Apple meldt alvast dat ook deze apparaten op de korrel kunnen worden genomen via een verzoek om een tussenvonnis.

Samsung maakte ook bekend dat het bedrijf stopt met een aantal van zijn eigen claims tegen Apple. Dit zou Samsung doen om de rechtszaak te ‘stroomlijnen’. In de Amerikaanse rechtszaak – er lopen er vier in even zoveel landen, waaronder Zuid-Korea – richt Samsung zich voornamelijk op de verdediging tegen de aantijgingen van Apple.

Bron: CNET

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters