Apple wil eigen nano-sim als standaard doordrukken

Volgens de Financial Times zet Apple alles op alles om haar eigen standaard voor een nano-simkaart door te drukken bij de telecominstantie ETSI. Fabrikanten RIM, Nokia en Motorola kunnen zich echter niet vinden in de nieuwe standaard van Apple.

De concurrenten van Apple vrezen dat ze hun ontwerpen moeten gaan aanpassen als de standaard van Apple wordt gevalideerd. Onder meer Nokia, Motorola en RIM hebben een eigen model ontwikkeld die volgens deze groep fabrikanten efficiënter is en makkelijker te adopteren zou zijn. Apple wil hier echter niets van weten en heeft inmiddels de grote providers van Europa en Amerika achter zich weten te krijgen. Hierdoor lijkt deze fabrikant de meeste kans te maken om de nieuwe standaard te introduceren.

Voordat er een standaard door het European Telecommunications Standards Institute wordt aangenomen, moeten eerst alle leden stemmen over de voorstellen. Fabrikant Nokia heeft het meeste aantal stemmen, 92 stuks, maar Apple richt in Europa allemaal kleine ondernemingen op om zo meer stemmen te kunnen uitbrengen. Elke dochteronderneming kan 45 stemmen toegewezen krijgen en hiermee geeft de fabrikant dan ook duidelijk aan dat het op oorlogspad is.

De nano-sim kwam eind 2011 al even in het nieuws toen een Duits bedrijf het eerste model had ontworpen van het nieuwe simkaartje. Onder meer Apple toonde gelijk belangstelling en ook andere partijen zien de voordelen van een kleinere simkaart in een telefoon om zo meer ruimte over te houden voor andere elektronica.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters