Apple wil eigen nano-sim als standaard doordrukken

Volgens de Financial Times zet Apple alles op alles om haar eigen standaard voor een nano-simkaart door te drukken bij de telecominstantie ETSI. Fabrikanten RIM, Nokia en Motorola kunnen zich echter niet vinden in de nieuwe standaard van Apple.

De concurrenten van Apple vrezen dat ze hun ontwerpen moeten gaan aanpassen als de standaard van Apple wordt gevalideerd. Onder meer Nokia, Motorola en RIM hebben een eigen model ontwikkeld die volgens deze groep fabrikanten efficiƫnter is en makkelijker te adopteren zou zijn. Apple wil hier echter niets van weten en heeft inmiddels de grote providers van Europa en Amerika achter zich weten te krijgen. Hierdoor lijkt deze fabrikant de meeste kans te maken om de nieuwe standaard te introduceren.

Voordat er een standaard door het European Telecommunications Standards Institute wordt aangenomen, moeten eerst alle leden stemmen over de voorstellen. Fabrikant Nokia heeft het meeste aantal stemmen, 92 stuks, maar Apple richt in Europa allemaal kleine ondernemingen op om zo meer stemmen te kunnen uitbrengen. Elke dochteronderneming kan 45 stemmen toegewezen krijgen en hiermee geeft de fabrikant dan ook duidelijk aan dat het op oorlogspad is.

De nano-sim kwam eind 2011 al even in het nieuws toen een Duits bedrijf het eerste model had ontworpen van het nieuwe simkaartje. Onder meer Apple toonde gelijk belangstelling en ook andere partijen zien de voordelen van een kleinere simkaart in een telefoon om zo meer ruimte over te houden voor andere elektronica.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters