Apple wil gedateerde toestellen op Indiase markt brengen

Apple wil meer voet aan de grond krijgen op de markt in India. Het Amerikaanse bedrijf wil daarom meerdere winkels open in het land die verouderde modellen in het land aan de man moeten brengen.

Apple iPhone 4S vs Apple iPhone 4

Het marktaandeel van Apple in de economische grootmacht – maar nog altijd een ontwikkelingsland – is gering. Concurrenten als Samsung hebben een uitgebreid portfolio van betaalbare telefoons voor de Indiase bevolking. Apple eigenlijk niet.

Om daar verandering in te brengen wil het bedrijf uit Sillicon Valley haar gedateerde toestellen voor een schappelijke prijs op de markt brengen in India. Lokale distributiepartners van Apple mogen winkels openen om iOS-toestellen te verkopen, schrijft the Economic Times. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de iPhone 4s en iPad 2. Ook Macs komen voor een scherpe prijs in de schappen te liggen.

Het marktaandeel van iOS blijft in India achter, en dat wil Apple graag veranderen. Dit lijkt een stap in de goede richting te zijn. Apple opent zelf geen winkels, maar biedt dus de ruimte aan haar Indiase partners. De kosten blijven op die manier lager dan normaal.

“Apple wil in die winkels de focus leggen op instapmodellen zoals de iPhone 4 en 4s en de iPad 2 en iPad mini. Deze bevinden zich in een goedkoper segment en zijn momenteel de best verkochte Apple-toestellen in India”, vertelt een topman van een van de Indiase handelspartners van Apple. “Het bedrijf heeft het gevoel dat deze producten ook voor een mooie prijs de concurrentie aankunnen met Samsung en Sony.”

Apple wilde niet reageren op het nieuws. “We gaan niet in op speculatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters