Apple wil gedateerde toestellen op Indiase markt brengen

Apple wil meer voet aan de grond krijgen op de markt in India. Het Amerikaanse bedrijf wil daarom meerdere winkels open in het land die verouderde modellen in het land aan de man moeten brengen.

Apple iPhone 4S vs Apple iPhone 4

Het marktaandeel van Apple in de economische grootmacht – maar nog altijd een ontwikkelingsland – is gering. Concurrenten als Samsung hebben een uitgebreid portfolio van betaalbare telefoons voor de Indiase bevolking. Apple eigenlijk niet.

Om daar verandering in te brengen wil het bedrijf uit Sillicon Valley haar gedateerde toestellen voor een schappelijke prijs op de markt brengen in India. Lokale distributiepartners van Apple mogen winkels openen om iOS-toestellen te verkopen, schrijft the Economic Times. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de iPhone 4s en iPad 2. Ook Macs komen voor een scherpe prijs in de schappen te liggen.

Het marktaandeel van iOS blijft in India achter, en dat wil Apple graag veranderen. Dit lijkt een stap in de goede richting te zijn. Apple opent zelf geen winkels, maar biedt dus de ruimte aan haar Indiase partners. De kosten blijven op die manier lager dan normaal.

“Apple wil in die winkels de focus leggen op instapmodellen zoals de iPhone 4 en 4s en de iPad 2 en iPad mini. Deze bevinden zich in een goedkoper segment en zijn momenteel de best verkochte Apple-toestellen in India”, vertelt een topman van een van de Indiase handelspartners van Apple. “Het bedrijf heeft het gevoel dat deze producten ook voor een mooie prijs de concurrentie aankunnen met Samsung en Sony.”

Apple wilde niet reageren op het nieuws. “We gaan niet in op speculatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters