Apple wil gedateerde toestellen op Indiase markt brengen

Apple wil meer voet aan de grond krijgen op de markt in India. Het Amerikaanse bedrijf wil daarom meerdere winkels open in het land die verouderde modellen in het land aan de man moeten brengen.

Apple iPhone 4S vs Apple iPhone 4

Het marktaandeel van Apple in de economische grootmacht – maar nog altijd een ontwikkelingsland – is gering. Concurrenten als Samsung hebben een uitgebreid portfolio van betaalbare telefoons voor de Indiase bevolking. Apple eigenlijk niet.

Om daar verandering in te brengen wil het bedrijf uit Sillicon Valley haar gedateerde toestellen voor een schappelijke prijs op de markt brengen in India. Lokale distributiepartners van Apple mogen winkels openen om iOS-toestellen te verkopen, schrijft the Economic Times. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de iPhone 4s en iPad 2. Ook Macs komen voor een scherpe prijs in de schappen te liggen.

Het marktaandeel van iOS blijft in India achter, en dat wil Apple graag veranderen. Dit lijkt een stap in de goede richting te zijn. Apple opent zelf geen winkels, maar biedt dus de ruimte aan haar Indiase partners. De kosten blijven op die manier lager dan normaal.

“Apple wil in die winkels de focus leggen op instapmodellen zoals de iPhone 4 en 4s en de iPad 2 en iPad mini. Deze bevinden zich in een goedkoper segment en zijn momenteel de best verkochte Apple-toestellen in India”, vertelt een topman van een van de Indiase handelspartners van Apple. “Het bedrijf heeft het gevoel dat deze producten ook voor een mooie prijs de concurrentie aankunnen met Samsung en Sony.”

Apple wilde niet reageren op het nieuws. “We gaan niet in op speculatie.”

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters