Apple wil gedateerde toestellen op Indiase markt brengen

Apple wil meer voet aan de grond krijgen op de markt in India. Het Amerikaanse bedrijf wil daarom meerdere winkels open in het land die verouderde modellen in het land aan de man moeten brengen.

Apple iPhone 4S vs Apple iPhone 4

Het marktaandeel van Apple in de economische grootmacht – maar nog altijd een ontwikkelingsland – is gering. Concurrenten als Samsung hebben een uitgebreid portfolio van betaalbare telefoons voor de Indiase bevolking. Apple eigenlijk niet.

Om daar verandering in te brengen wil het bedrijf uit Sillicon Valley haar gedateerde toestellen voor een schappelijke prijs op de markt brengen in India. Lokale distributiepartners van Apple mogen winkels openen om iOS-toestellen te verkopen, schrijft the Economic Times. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld de iPhone 4s en iPad 2. Ook Macs komen voor een scherpe prijs in de schappen te liggen.

Het marktaandeel van iOS blijft in India achter, en dat wil Apple graag veranderen. Dit lijkt een stap in de goede richting te zijn. Apple opent zelf geen winkels, maar biedt dus de ruimte aan haar Indiase partners. De kosten blijven op die manier lager dan normaal.

“Apple wil in die winkels de focus leggen op instapmodellen zoals de iPhone 4 en 4s en de iPad 2 en iPad mini. Deze bevinden zich in een goedkoper segment en zijn momenteel de best verkochte Apple-toestellen in India”, vertelt een topman van een van de Indiase handelspartners van Apple. “Het bedrijf heeft het gevoel dat deze producten ook voor een mooie prijs de concurrentie aankunnen met Samsung en Sony.”

Apple wilde niet reageren op het nieuws. “We gaan niet in op speculatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

iOS 11 toestellen

iOS 11: waarom je nog even moet wachten met het updaten lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar: 11 nieuwe features die je moet checken lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters