'Apple wil iPhone 6 honderd dollar duurder maken dan de iPhone 5S'

Volgens Amerikaanse bronnen is Apple van plan om de iPhone 6 een hoger prijskaartje te geven dan de iPhone 5S. Het nieuwe toestel, dat in het najaar wordt verwacht, zal zeker honderd dollar duurder worden dan het huidige topmodel.

Apple iPhone 6 concept
Bron: Martin Hajek

Deze informatie komt van investeerdersgoeroe Peter Misek, die werkt bij investeringsbank Jeffries. Door zijn oor te luisteren te leggen bij de Amerikaanse telco’s kwam hij te weten dat Apple daar het plan heeft neergelegd om de volgende iPhone een hogere prijs te geven. De telco’s zijn daar naar zijn zeggen niet blij mee; ze willen het niet.

Toch lijkt het erop dat de telecomproviders het plan van Apple niet kunnen dwarsbomen, aldus Misek. “Aanvankelijk zeiden ze nee. Maar ze beseffen ook dat er geen ander belangrijk toestel meer komt dit jaar.” In Amerika worden vrijwel alle toestellen in combinatie met abonnementen verkocht.

Door het gebrek aan concurrentie voor de iPhone 6, waarbij de Samsung Galaxy S5 niet eens meetelt in de ogen van de Amerikaanse telco’s, denkt Misek dat Apple sterke kaarten heeft. Door de prijsverhoging kan Apple zijn winst verhogen en daarmee kan de ietwat kwakkelende beurskoers van het bedrijf weer wat worden opgekrikt.

Het experiment van vorig jaar, waarbij juist een ietwat goedkopere iPhone naast de dure iPhone 5S werd neergezet, gaat dus dit jaar compleet de andere kant op, als de beweringen van Misek waar zjin.

Er gaat erg veel geld om in de smartphone-industrie en Apple wil zijn winst en marktpositie beschermen. Sinds de presentatie van de allereerste smartphone is er wereldwijd 215 miljard dollar aan smartphones verdiend in de hele wereld, door alle fabrikanten samen. Van dat bedrag heeft Apple 60 procent opgestreken.

De iPhone 6 zou in twee varianten op de markt komen dit jaar. Allebei worden ze groter dan de huidige iPhone 5C en 5S, die een 4-inch scherm heeft. De kleinste iPhone 6 zou een scherm van 4.7-inch krijgen, de grootste zou een schermdiagonaal van 5.5-inch krijgen.

Bron: The Register

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters