'Apple wil iPhone 6 honderd dollar duurder maken dan de iPhone 5S'

Volgens Amerikaanse bronnen is Apple van plan om de iPhone 6 een hoger prijskaartje te geven dan de iPhone 5S. Het nieuwe toestel, dat in het najaar wordt verwacht, zal zeker honderd dollar duurder worden dan het huidige topmodel.

Apple iPhone 6 concept
Bron: Martin Hajek

Deze informatie komt van investeerdersgoeroe Peter Misek, die werkt bij investeringsbank Jeffries. Door zijn oor te luisteren te leggen bij de Amerikaanse telco’s kwam hij te weten dat Apple daar het plan heeft neergelegd om de volgende iPhone een hogere prijs te geven. De telco’s zijn daar naar zijn zeggen niet blij mee; ze willen het niet.

Toch lijkt het erop dat de telecomproviders het plan van Apple niet kunnen dwarsbomen, aldus Misek. “Aanvankelijk zeiden ze nee. Maar ze beseffen ook dat er geen ander belangrijk toestel meer komt dit jaar.” In Amerika worden vrijwel alle toestellen in combinatie met abonnementen verkocht.

Door het gebrek aan concurrentie voor de iPhone 6, waarbij de Samsung Galaxy S5 niet eens meetelt in de ogen van de Amerikaanse telco’s, denkt Misek dat Apple sterke kaarten heeft. Door de prijsverhoging kan Apple zijn winst verhogen en daarmee kan de ietwat kwakkelende beurskoers van het bedrijf weer wat worden opgekrikt.

Het experiment van vorig jaar, waarbij juist een ietwat goedkopere iPhone naast de dure iPhone 5S werd neergezet, gaat dus dit jaar compleet de andere kant op, als de beweringen van Misek waar zjin.

Er gaat erg veel geld om in de smartphone-industrie en Apple wil zijn winst en marktpositie beschermen. Sinds de presentatie van de allereerste smartphone is er wereldwijd 215 miljard dollar aan smartphones verdiend in de hele wereld, door alle fabrikanten samen. Van dat bedrag heeft Apple 60 procent opgestreken.

De iPhone 6 zou in twee varianten op de markt komen dit jaar. Allebei worden ze groter dan de huidige iPhone 5C en 5S, die een 4-inch scherm heeft. De kleinste iPhone 6 zou een scherm van 4.7-inch krijgen, de grootste zou een schermdiagonaal van 5.5-inch krijgen.

Bron: The Register

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. René Jeninga -

  Ben van plan de iPhone 6 te gaan kopen zodra deze uitkomt. Maar als ze hem te duur gaan prijzen denk ik er nog even over na…

  1. Quasimodo -

   Een iPhone is sowieso behoorlijk overpriced voor wat hij biedt.
   Je losweken uit het Apple ECO-systeem valt niet mee. En dat is precies waarop Apple's strategie is gericht. Kijk eens naar een HTC M8 zou ik zeggen 😉

 2. Albert -

  Ben benieuwd of "Er gaat erg veel geld om in de smartphone-industrie en Apple wil zijn winst en marktpositie beschermen" dat dan wel gaat lukken!

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters