‘Apple wil iPhone in India produceren’

Apple lijkt de iPhone in India te willen produceren. Dat meldt de Wall Street Journal. Het bedrijf zou zelfs al een brief hebben geschreven aan de Indiase overheid.

iPhone in IndiaIn die brief beschrijft Apple hoe het zijn productie in India in elkaar zou zetten. Ook vraagt de technologieproducent of India bepaalde financiële voordelen kan bieden. Apple ligt al jaren onder de loep voor belastingdeals met onder meer Nederland en Ierland.

Verhuizing kan marktaandeel iPhone in India vergroten

Met de verhuizing van de productie naar India hoopt Apple zijn marktaandeel in het Aziatische land waarschijnlijk te vergroten. Met 1,25 miljard inwoners is India een van de grootste markten ter wereld. Slechts 2 procent van de verkochte smartphones is een iPhone in India.

Dat hangt waarschijnlijk samen met de regelgeving in het land. Winkeliers in India zijn verplicht om 30 procent van hun producten uit India te halen. Daarmee is het lastig voor Apple, dat zijn producten in China produceert, om een Apple Store in India te openen. In juni is deze verplichting overigens tijdelijk geschrapt voor buitenlandse retailers.

Premier heeft wil al uitgesproken

Door de iPhone in India te fabriceren zou Apple ook als de verplichting weer ingaat zijn winkels in India open kunnen houden. Premier Narenda Modi heeft al uitgesproken dat hij wil dat buitenlandse bedrijven vaker spullen in India te produceren en verkopen.

Onlangs verscheen ook het gerucht dat Apple zijn iPhone in Amerika wil produceren. Dat zou te maken hebben met de plannen van de nieuwe president Donald Trump.

Bron: Wall Street Journal via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters