‘Apple wil iPhone in India produceren’

Apple lijkt de iPhone in India te willen produceren. Dat meldt de Wall Street Journal. Het bedrijf zou zelfs al een brief hebben geschreven aan de Indiase overheid.

iPhone in IndiaIn die brief beschrijft Apple hoe het zijn productie in India in elkaar zou zetten. Ook vraagt de technologieproducent of India bepaalde financiële voordelen kan bieden. Apple ligt al jaren onder de loep voor belastingdeals met onder meer Nederland en Ierland.

Verhuizing kan marktaandeel iPhone in India vergroten

Met de verhuizing van de productie naar India hoopt Apple zijn marktaandeel in het Aziatische land waarschijnlijk te vergroten. Met 1,25 miljard inwoners is India een van de grootste markten ter wereld. Slechts 2 procent van de verkochte smartphones is een iPhone in India.

Dat hangt waarschijnlijk samen met de regelgeving in het land. Winkeliers in India zijn verplicht om 30 procent van hun producten uit India te halen. Daarmee is het lastig voor Apple, dat zijn producten in China produceert, om een Apple Store in India te openen. In juni is deze verplichting overigens tijdelijk geschrapt voor buitenlandse retailers.

Premier heeft wil al uitgesproken

Door de iPhone in India te fabriceren zou Apple ook als de verplichting weer ingaat zijn winkels in India open kunnen houden. Premier Narenda Modi heeft al uitgesproken dat hij wil dat buitenlandse bedrijven vaker spullen in India te produceren en verkopen.

Onlangs verscheen ook het gerucht dat Apple zijn iPhone in Amerika wil produceren. Dat zou te maken hebben met de plannen van de nieuwe president Donald Trump.

Bron: Wall Street Journal via NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters