'Apple wil iPhone in meer kleuren uitbrengen'

Apple kijkt serieus naar de mogelijkheid om de iPhone in meerdere kleuren uit te brengen. Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

Apple iPad mini kleurtjes

Apple heeft zich nooit zoveel aangetrokken van de concurrentie, maar zou nu toch de hete adem in de nek voelen van vooral Samsung. Deze fabrikant brengt een groot aantal verschillende telefoons op de markt in vele kleuren.

Nu Samsung het marktaandeel van Apple begint te bedreigen, zou Apple tegenmaatregelen moeten nemen door de iPhone in meerdere varianten op de markt te brengen. Alom wordt verwacht dat Apple nog dit jaar met een goedkopere variant van het toestel komt, en misschien ook nog een grotere phablet-achtige telefoon. Ook in het recente verleden werd al gespeculeerd over iPhones met vrolijke kleurtjes.
Op basis van bronnen in de toevoerketen van Apple, de fabrikanten van het toestel in Azie, meldt Reuters dat er niet alleen een 4,7 inch en een 5,7 inch iPhone aan komen volgend jaar, maar ook toestellen in meerdere kleuren.

Of dat allemaal echt gaat gebeuren konden de bronnen van Reuters niet vertellen. ”Apple verandert constant de productspecificaties, en blijft dat doen tot op het laatste moment, dus je weet nooit helemaal zeker of dit de finale prototypes zijn”, aldus een van de bronnen.

De bronnen bevestigden andere geruchten over een iPhone 5S met vingerafdrukherkenning, en een goedkopere variant van de iPhone, die deels van plastic wordt gemaakt. Die laatste zou in vijf of zes kleuren naar de winkels worden gebracht. Het topmodel blijft alleen in zwart en wit verkrijgbaar. Dat zou Apple doen om onderscheid te bewaren tussen de twee varianten.

Over de vermoedelijke prijs van die goedkope iPhone is ook al wat uitgelekt. Apple zou het hebben gehad over een iPhone die slechts 99 dollar ging kosten. Dat is bijzonder goedkoop en het lijkt momenteel erg onwaarschijnlijk dat Apple met zo’n product zal komen. Het zou kunnen dat de goedkopere iPhone pas volgend jaar op de markt komt en de prijs is ook hoogst onzeker, aldus een van de Reuters-bronnen.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  "zou nu toch de hete adem in de nek voelen van vooral Samsung"
  "Nu Samsung het marktaandeel van Apple begint te bedreigen"

  mmmh….dan heb jullie of ik het afgelopen jaar onder een steen gelegen.
  De iPhone verkoopt weliswaar goed maar het Samsung markt aandeel, laat staan het android- markt aandeel, overtreft de iPhone ruim. Dus dit" hete adem in de nek voelen" doet mij wat vreemd aan. Procentueel loopt het Apple markt-aandeel behoorlijk terug de laatste tijd. Statistieken genoeg te vinden op het internet.

  Even voor de goeie orde: ik denk dat niemand er bij gebaat is dat er 1 partij dominant is.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters