'Apple wil iPhone in meer kleuren uitbrengen'

Apple kijkt serieus naar de mogelijkheid om de iPhone in meerdere kleuren uit te brengen. Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

Apple iPad mini kleurtjes

Apple heeft zich nooit zoveel aangetrokken van de concurrentie, maar zou nu toch de hete adem in de nek voelen van vooral Samsung. Deze fabrikant brengt een groot aantal verschillende telefoons op de markt in vele kleuren.

Nu Samsung het marktaandeel van Apple begint te bedreigen, zou Apple tegenmaatregelen moeten nemen door de iPhone in meerdere varianten op de markt te brengen. Alom wordt verwacht dat Apple nog dit jaar met een goedkopere variant van het toestel komt, en misschien ook nog een grotere phablet-achtige telefoon. Ook in het recente verleden werd al gespeculeerd over iPhones met vrolijke kleurtjes.
Op basis van bronnen in de toevoerketen van Apple, de fabrikanten van het toestel in Azie, meldt Reuters dat er niet alleen een 4,7 inch en een 5,7 inch iPhone aan komen volgend jaar, maar ook toestellen in meerdere kleuren.

Of dat allemaal echt gaat gebeuren konden de bronnen van Reuters niet vertellen. ”Apple verandert constant de productspecificaties, en blijft dat doen tot op het laatste moment, dus je weet nooit helemaal zeker of dit de finale prototypes zijn”, aldus een van de bronnen.

De bronnen bevestigden andere geruchten over een iPhone 5S met vingerafdrukherkenning, en een goedkopere variant van de iPhone, die deels van plastic wordt gemaakt. Die laatste zou in vijf of zes kleuren naar de winkels worden gebracht. Het topmodel blijft alleen in zwart en wit verkrijgbaar. Dat zou Apple doen om onderscheid te bewaren tussen de twee varianten.

Over de vermoedelijke prijs van die goedkope iPhone is ook al wat uitgelekt. Apple zou het hebben gehad over een iPhone die slechts 99 dollar ging kosten. Dat is bijzonder goedkoop en het lijkt momenteel erg onwaarschijnlijk dat Apple met zo’n product zal komen. Het zou kunnen dat de goedkopere iPhone pas volgend jaar op de markt komt en de prijs is ook hoogst onzeker, aldus een van de Reuters-bronnen.

Bron: Reuters

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters