'Apple wil iPhone in meer kleuren uitbrengen'

Apple kijkt serieus naar de mogelijkheid om de iPhone in meerdere kleuren uit te brengen. Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen.

Apple iPad mini kleurtjes

Apple heeft zich nooit zoveel aangetrokken van de concurrentie, maar zou nu toch de hete adem in de nek voelen van vooral Samsung. Deze fabrikant brengt een groot aantal verschillende telefoons op de markt in vele kleuren.

Nu Samsung het marktaandeel van Apple begint te bedreigen, zou Apple tegenmaatregelen moeten nemen door de iPhone in meerdere varianten op de markt te brengen. Alom wordt verwacht dat Apple nog dit jaar met een goedkopere variant van het toestel komt, en misschien ook nog een grotere phablet-achtige telefoon. Ook in het recente verleden werd al gespeculeerd over iPhones met vrolijke kleurtjes.
Op basis van bronnen in de toevoerketen van Apple, de fabrikanten van het toestel in Azie, meldt Reuters dat er niet alleen een 4,7 inch en een 5,7 inch iPhone aan komen volgend jaar, maar ook toestellen in meerdere kleuren.

Of dat allemaal echt gaat gebeuren konden de bronnen van Reuters niet vertellen. ”Apple verandert constant de productspecificaties, en blijft dat doen tot op het laatste moment, dus je weet nooit helemaal zeker of dit de finale prototypes zijn”, aldus een van de bronnen.

De bronnen bevestigden andere geruchten over een iPhone 5S met vingerafdrukherkenning, en een goedkopere variant van de iPhone, die deels van plastic wordt gemaakt. Die laatste zou in vijf of zes kleuren naar de winkels worden gebracht. Het topmodel blijft alleen in zwart en wit verkrijgbaar. Dat zou Apple doen om onderscheid te bewaren tussen de twee varianten.

Over de vermoedelijke prijs van die goedkope iPhone is ook al wat uitgelekt. Apple zou het hebben gehad over een iPhone die slechts 99 dollar ging kosten. Dat is bijzonder goedkoop en het lijkt momenteel erg onwaarschijnlijk dat Apple met zo’n product zal komen. Het zou kunnen dat de goedkopere iPhone pas volgend jaar op de markt komt en de prijs is ook hoogst onzeker, aldus een van de Reuters-bronnen.

Bron: Reuters

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters