Apple wil meer geld zien van Samsung plus een totaal verkoopverbod

Apple wil nog eens 707 miljoen dollar schadevergoeding van Samsung hebben, plus een totaal verkoopverbod: 29 smartphones van Samsung mogen niet meer in Amerika worden verkocht. De eis ligt bij de Amerikaanse rechter.

Apple vs SamsungDe jury van diezelfde rechter heeft eerder geoordeeld dat Samsung in overtreding was van een aantal Apple-patenten, en verplichtte de Koreaanse fabrikant tot een schadevergoeding van meer dan een miljard dollar.

Apple vindt dit niet genoeg. Apple is een nieuwe zaak gestart om een nog hogere schadevergoeding te krijgen. Bovendien wil Apple een verkoopverbod van 26 Samsungsmartphones en drie tablets in de Verenigde Staten. Al eerder oordeelde de jury dat zes toestellen van Samsung patenten van Apple schonden, omdat ze teveel lijken op de iPhone.

Inmiddels zit Samsung ook niet stil. De fabrikant heeft om heropening van de rechtszaak verzocht en zei dat de schadevergoeding juist moet worden verlaagd met 35 miljoen dollar. De jury heeft volgens Samsung een paar rekenfouten gemaakt.

De door Apple gewonnen rechtszaak toonde volgens Samsung slechts aan dat de gevolgde procedure niet juist was, waardoor er een fout oordeel werd geveld. ”Het is hoogst ongelukkig dat de patentwetgeving zo kan worden gemanipuleerd, dat een bedrijf een monopolie krijgt op rechthoeken met afgeronde hoeken. Of op technologie die voortdurend wordt verbeterd door Samsung en andere bedrijven.”

Apple trekt zich daar niets van aan en gaat onverdroten verder om de Samsungsmartphones het land uit te krijgen. De nieuwe schadeclaim van 707 miljone is als volgt opgebouwd: 400 miljoen voor kopiĆ«ren van designs, 135 miljoen voor patenten, 121 miljoen voor bijkomende schade en nog eens 50 miljoen voor advocaatkosten. De Amerikaanse fabrikant vindt dat de zes reeds ‘bestrafte’ telefoonmodellen slechts de opmaat vormden voor nog meer klonen van de iPhone en de iPad, en wil de rest ook het land uit hebben.

Of het totale verkoopverbod en de extra schadeclaim worden toegekend, wordt duidelijk op 6 december als de rechtbank opnieuw uitspraak doet.

Bron: The Verge

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters