Apple wil meer geld zien van Samsung plus een totaal verkoopverbod

Apple wil nog eens 707 miljoen dollar schadevergoeding van Samsung hebben, plus een totaal verkoopverbod: 29 smartphones van Samsung mogen niet meer in Amerika worden verkocht. De eis ligt bij de Amerikaanse rechter.

Apple vs SamsungDe jury van diezelfde rechter heeft eerder geoordeeld dat Samsung in overtreding was van een aantal Apple-patenten, en verplichtte de Koreaanse fabrikant tot een schadevergoeding van meer dan een miljard dollar.

Apple vindt dit niet genoeg. Apple is een nieuwe zaak gestart om een nog hogere schadevergoeding te krijgen. Bovendien wil Apple een verkoopverbod van 26 Samsungsmartphones en drie tablets in de Verenigde Staten. Al eerder oordeelde de jury dat zes toestellen van Samsung patenten van Apple schonden, omdat ze teveel lijken op de iPhone.

Inmiddels zit Samsung ook niet stil. De fabrikant heeft om heropening van de rechtszaak verzocht en zei dat de schadevergoeding juist moet worden verlaagd met 35 miljoen dollar. De jury heeft volgens Samsung een paar rekenfouten gemaakt.

De door Apple gewonnen rechtszaak toonde volgens Samsung slechts aan dat de gevolgde procedure niet juist was, waardoor er een fout oordeel werd geveld. ”Het is hoogst ongelukkig dat de patentwetgeving zo kan worden gemanipuleerd, dat een bedrijf een monopolie krijgt op rechthoeken met afgeronde hoeken. Of op technologie die voortdurend wordt verbeterd door Samsung en andere bedrijven.”

Apple trekt zich daar niets van aan en gaat onverdroten verder om de Samsungsmartphones het land uit te krijgen. De nieuwe schadeclaim van 707 miljone is als volgt opgebouwd: 400 miljoen voor kopiĆ«ren van designs, 135 miljoen voor patenten, 121 miljoen voor bijkomende schade en nog eens 50 miljoen voor advocaatkosten. De Amerikaanse fabrikant vindt dat de zes reeds ‘bestrafte’ telefoonmodellen slechts de opmaat vormden voor nog meer klonen van de iPhone en de iPad, en wil de rest ook het land uit hebben.

Of het totale verkoopverbod en de extra schadeclaim worden toegekend, wordt duidelijk op 6 december als de rechtbank opnieuw uitspraak doet.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters