Apple wil meer geld zien van Samsung plus een totaal verkoopverbod

Apple wil nog eens 707 miljoen dollar schadevergoeding van Samsung hebben, plus een totaal verkoopverbod: 29 smartphones van Samsung mogen niet meer in Amerika worden verkocht. De eis ligt bij de Amerikaanse rechter.

Apple vs SamsungDe jury van diezelfde rechter heeft eerder geoordeeld dat Samsung in overtreding was van een aantal Apple-patenten, en verplichtte de Koreaanse fabrikant tot een schadevergoeding van meer dan een miljard dollar.

Apple vindt dit niet genoeg. Apple is een nieuwe zaak gestart om een nog hogere schadevergoeding te krijgen. Bovendien wil Apple een verkoopverbod van 26 Samsungsmartphones en drie tablets in de Verenigde Staten. Al eerder oordeelde de jury dat zes toestellen van Samsung patenten van Apple schonden, omdat ze teveel lijken op de iPhone.

Inmiddels zit Samsung ook niet stil. De fabrikant heeft om heropening van de rechtszaak verzocht en zei dat de schadevergoeding juist moet worden verlaagd met 35 miljoen dollar. De jury heeft volgens Samsung een paar rekenfouten gemaakt.

De door Apple gewonnen rechtszaak toonde volgens Samsung slechts aan dat de gevolgde procedure niet juist was, waardoor er een fout oordeel werd geveld. ”Het is hoogst ongelukkig dat de patentwetgeving zo kan worden gemanipuleerd, dat een bedrijf een monopolie krijgt op rechthoeken met afgeronde hoeken. Of op technologie die voortdurend wordt verbeterd door Samsung en andere bedrijven.”

Apple trekt zich daar niets van aan en gaat onverdroten verder om de Samsungsmartphones het land uit te krijgen. De nieuwe schadeclaim van 707 miljone is als volgt opgebouwd: 400 miljoen voor kopiëren van designs, 135 miljoen voor patenten, 121 miljoen voor bijkomende schade en nog eens 50 miljoen voor advocaatkosten. De Amerikaanse fabrikant vindt dat de zes reeds ‘bestrafte’ telefoonmodellen slechts de opmaat vormden voor nog meer klonen van de iPhone en de iPad, en wil de rest ook het land uit hebben.

Of het totale verkoopverbod en de extra schadeclaim worden toegekend, wordt duidelijk op 6 december als de rechtbank opnieuw uitspraak doet.

Bron: The Verge

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters