Apple wil met FaceTime videobellen opens ource gaan maken

Apple heeft tijdens de Keynote van de iPhone 4 ook haar nieuwe videobel-applicatie aangekondigd. Met FaceTime gaat Apple volgens eigen zeggen de markt voor videobellen open gooien door gebruik te maken van open standaarden en de applicatie vrij te distribueren.

Met de aankondiging van de iPhone 4 heeft Apple videobellen toegevoegd aan haar populaire smartphone. Apple heeft haar nieuwe dienst gedoopt naar FaceTime en is volgens Apple is het gebaseerd op verschillende open standaarden zoals H.264 en AAC. Omdat Apple gebruik heeft gemaakt van open standaarden wil het de software een stapje verder brengen door het open source te gaan aanbieden op het internet. Andere bedrijven zouden dan van de FaceTime-applicatie gebruik kunnen gaan maken en het bijvoorbeeld op Android-telefoons en andere OS’en zetten. Apple heeft het zelfde met de WebKit-standaard gedaan voor browsers die nu ook in Android-browsers terug te vinden is en in die van WebOS en binnenkort BlackBerry.

Met deze stap lijkt Apple providers buitenspel te willen zetten door de dienst gratis aan te bieden voor gebruikers. Apple heeft laten weten dat er dit jaar alleen via Wi-Fi gebeld kan worden maar volgend jaar zou dat ook via 3G moeten kunnen. Videobellen is alleen in Japan en Korea populair bij providers maar in de rest van de wereld is het nooit echt aangeslagen. Doordat Apple haar ontwikkeling nu open source gaat maken lijkt er een kans dat videobellen toch nog populair wordt in Europa doordat het beeldbellen niet meer via de providers zal gaan lopen.

Apple FaceTime

 

Apple FaceTime

 

Apple FaceTime

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tea Mobiel -

    Mmmhhh, voordat FaceTime via het mobiele netwerk zal worden gebruikt, mag T-Mobile de capaciteit wel weer gaan uitbreiden op hun netwerk.
    Dit zal wel een aantal byte-tjes kosten 😛

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

WhatsApp taggen bestandstype

WhatsApp introduceert grote update: je kunt nu elk bestandstype delen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters