Apple wil met FaceTime videobellen opens ource gaan maken

Apple heeft tijdens de Keynote van de iPhone 4 ook haar nieuwe videobel-applicatie aangekondigd. Met FaceTime gaat Apple volgens eigen zeggen de markt voor videobellen open gooien door gebruik te maken van open standaarden en de applicatie vrij te distribueren.

Met de aankondiging van de iPhone 4 heeft Apple videobellen toegevoegd aan haar populaire smartphone. Apple heeft haar nieuwe dienst gedoopt naar FaceTime en is volgens Apple is het gebaseerd op verschillende open standaarden zoals H.264 en AAC. Omdat Apple gebruik heeft gemaakt van open standaarden wil het de software een stapje verder brengen door het open source te gaan aanbieden op het internet. Andere bedrijven zouden dan van de FaceTime-applicatie gebruik kunnen gaan maken en het bijvoorbeeld op Android-telefoons en andere OS’en zetten. Apple heeft het zelfde met de WebKit-standaard gedaan voor browsers die nu ook in Android-browsers terug te vinden is en in die van WebOS en binnenkort BlackBerry.

Met deze stap lijkt Apple providers buitenspel te willen zetten door de dienst gratis aan te bieden voor gebruikers. Apple heeft laten weten dat er dit jaar alleen via Wi-Fi gebeld kan worden maar volgend jaar zou dat ook via 3G moeten kunnen. Videobellen is alleen in Japan en Korea populair bij providers maar in de rest van de wereld is het nooit echt aangeslagen. Doordat Apple haar ontwikkeling nu open source gaat maken lijkt er een kans dat videobellen toch nog populair wordt in Europa doordat het beeldbellen niet meer via de providers zal gaan lopen.

Apple FaceTime

 

Apple FaceTime

 

Apple FaceTime

 

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters