Apple wil minder iPhones's gaan verkopen

Apple gaat de verkoop van de iPhone beperken. Per persoon mogen nog maar twee iPhones worden verkocht. Apple hoopt zo het kraken en doorverkopen van de telefoon tegen te gaan.

Het nieuwe verkoopbeleid is op donderdag van kracht geworden. "De vraag naar iPhones is boven verwachting. Door het aantal iPhones per persoon te beperken tot twee zorgen we ervoor dat er voldoende toestellen overblijven voor mensen die er één willen kopen of cadeau willen doen", zo verklaart Natalie Kerris, woordvoerster van Apple, tegenover persbureau Associated Press.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers maakte Apple vorige week bekend dat er al meer dan 1,4 miljoen iPhones zijn verkocht. Door het aantal verkochte toestellen per persoon te beperken, hoopt Apple het doorverkopen van toestellen aan banden te leggen.

Veel van de doorverkochte toestellen worden ge-unlockt zodat ze ook te gebruiken zijn op andere netwerken dan die van het Amerikaanse AT&T. Apple gaat ervan uit dat tot nu toe een kwart miljoen iPhones zijn gehackt.

steveiphone 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters