Apple wil nano-sim licentie gratis aanbieden aan concurrenten

Apple heeft een nieuwe stap gezet in het gevecht omtrent de nieuwe nano-sim standaard. De fabrikant wil haar concurrenten een licentie aanbieden op de standaard zonder dat het daar geld voor vraagt.

Nano-sim

Apple ligt momenteel overhoop met concurrenten Nokia, RIM en Motorola omdat deze menen dat Apple haar standaard kan gaan gebruiken om concurrenten nadelig te beïnvloeden. Het Europa ETSI moet binnenkort gaan beslissen welke standaard gekozen zal worden voor de nieuwe nano-simkaarten en slots. Fabrikant Apple had tot nog toe de beste kaarten in handen omdat de grote Europese providers zich achter de standaard van Apple hadden geschaard. Dit stuitte op veel kritiek van ondermeer Nokia, RIM en Motorola. Ze waren bang dat Apple torenhoge licenties zou gaan vragen voor de standaard als het eenmaal ingeburgerd was bij de providers.

Apple heeft in een onverwachte wending plots een kosteloze licentie aangeboden aan haar concurrenten. Mits alle concurrenten zich aan de nieuwe standaard houden zoals beschreven in het patent, hoeven ze geen geld af te dragen voor het gebruik van de techniek. Hierdoor zouden alle bezwaren plots wegvallen van de concurrenten en is de kans groot dat het ETSI de standaard van Apple zal adopteren.

De concurrenten van Apple hebben nog niet gereageerd op het nieuwe voorstel. Het ETSI zal in April over de nieuwe standaard gaan beslissen middels een stemming per fabrikant.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters