Apple wil nano-sim licentie gratis aanbieden aan concurrenten

Apple heeft een nieuwe stap gezet in het gevecht omtrent de nieuwe nano-sim standaard. De fabrikant wil haar concurrenten een licentie aanbieden op de standaard zonder dat het daar geld voor vraagt.

Nano-sim

Apple ligt momenteel overhoop met concurrenten Nokia, RIM en Motorola omdat deze menen dat Apple haar standaard kan gaan gebruiken om concurrenten nadelig te beïnvloeden. Het Europa ETSI moet binnenkort gaan beslissen welke standaard gekozen zal worden voor de nieuwe nano-simkaarten en slots. Fabrikant Apple had tot nog toe de beste kaarten in handen omdat de grote Europese providers zich achter de standaard van Apple hadden geschaard. Dit stuitte op veel kritiek van ondermeer Nokia, RIM en Motorola. Ze waren bang dat Apple torenhoge licenties zou gaan vragen voor de standaard als het eenmaal ingeburgerd was bij de providers.

Apple heeft in een onverwachte wending plots een kosteloze licentie aangeboden aan haar concurrenten. Mits alle concurrenten zich aan de nieuwe standaard houden zoals beschreven in het patent, hoeven ze geen geld af te dragen voor het gebruik van de techniek. Hierdoor zouden alle bezwaren plots wegvallen van de concurrenten en is de kans groot dat het ETSI de standaard van Apple zal adopteren.

De concurrenten van Apple hebben nog niet gereageerd op het nieuwe voorstel. Het ETSI zal in April over de nieuwe standaard gaan beslissen middels een stemming per fabrikant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters