Verkoopverbod voor Motorolasmartphones in Amerika

Over zestig dagen mogen er geen Motorolasmartphones meer worden ingevoerd in de Verenigde Staten.

Motorola Razr piano

De International Trade Commission (ITC) in de Verenigde Staten heeft bepaald dat alle Motorolasmartphones die op Android lopen – en dat doen ze allemaal – een patent schenden van Microsoft. Daarom mogen de apparaten niet in de States worden verkocht.

Het patent gaat over de wijze waarop afspraken voor een groep kunnen worden ingevoerd in de Android agenda. Het was slechts een van de zeven patenten die Microsoft aanvoerde om de Motorolatelefoons van de Amerikaanse markt te weren; de ITC verwierp de claims op de overige zes. Toch is het enige geschonden patent voldoende om een importverbod voor de Motorola’s af te kondigen.

De enige die het importverbod kan opheffen is president Obama. Doet die niets, dan wordt het verbod over zestig dagen van kracht. Die tijd zal Motorola waarschijnlijk gebruiken om de software zo aan te passen de telefoons het Microsoftpatent niet meer schenden. Diezelfde truc heeft HTC ook toegepast in zijn smartphones, om onder een Apple-patentschending uit te komen.

Motorola is de enige van de grote Androidfabrikanten die geen deal heeft gesloten met Microsoft over een aantal patenten. HTC, Samsung, LG en een aantal andere Androidfabrikanten hebben eieren voor hun geld gekozen en zij betalen nu bedragen tussen de vijf en tien dollar per verkocht toestel aan Microsoft. Waarmee Android voor Microsoft overigens meer geld in het laatje brengt dan het eigen OS WIndows Phone.

Bron: Mobile Burn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters